Obres Públiques treu a licitació la construcció d’un pas de vianants a Meliana sota la Línia 3 de Metrovalencia

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha tret a licitació la construcció d’un pas inferior per a vianants amb l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a Meliana.

Aquest nou pas sota la Línia 3 de Metrovalència al seu pas pel nucli urbà de Meliana és de gran importància per a la població ja que “facilitarà l’accés dels habitants de la zona sud-oest a l’estació i connectarà la part sud-oest del nucli urbà amb la zona nord-est”, tal com ha explicat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España

Alhora, ha assenyalat que des de la Conselleria “s’està treballant en el desenvolupament de models de mobilitat sostenible, especialment els relacionats amb el foment de la intermodalitat i l’ús del transport públic, així com la seva integració a l’entorn urbà, tenint com a principal objectiu la seguretat”.

En aquest sentit, l’actuació prevista crea un nou accés segur a l’estació de metro per a les persones residents a la zona sud-oest del nucli urbà de Meliana en evitar la cruïlla de les vies pel pas a nivell existent al carrer Juli Benlloch.

El nou pas inferior també millorarà la connexió entre les zones sud-oest i nord-est del nucli urbà en habilitar un nou punt de creuament de les vies, que dóna continuïtat per als vianants el viari dels dos costats.

L’obra, que s’emmarca al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat amb fons europeus, consisteix en la construcció d’un pas inferior a l’entorn dels carrers Pintor Rafael Cardells i Isabel de Villena, al sud-oest de les vies, amb la carrer València al nord-est, a una distància de 120 metres al sud de l’estació del ferrocarril.

El pas inferior tindrà una longitud total de 9,20 metres i l’accessibilitat per a persones de mobilitat reduïda es resoldrà mitjançant sengles ascensors elèctrics, un a cada extrem del pas inferior, de dimensions interiors 1,4 x 2 metres permetent així també el seu possible ús per bicicletes.

El disseny adoptat cerca la integració urbanística de l’actuació a l’entorn, i el conjunt d’ascensor i escala s’ha dissenyat compacte, en un petit recinte circular tipus ‘pati anglès’, similar al construït a l’estació de la xarxa de Metrovalencia a la Plaça Espanya.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: