Obres Públiques projecta una ciclorruta a la CV-14 entre el nucli urbà de Morella i el complex de la Fàbrica Giner

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, ha anunciat que la Conselleria preveu construir una nova ciclorruta a la CV-14 per “unir -com ha destacat- el nucli urbà de Morella amb el complex de la Fàbrica Giner forma segura per a ciclistes i vianants “.

Acompanyat per l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el conseller s’ha desplaçat fins al punt on s’ha programat que acabi ciclorruta i posteriorment ha visitat la sitja d’emmagatzematge de sal que la Conselleria ha construït a la CV-14, al terme municipal de Morella, per atendre les campanyes de vialitat hivernal a la zona nord de la província.

Pel conseller, “és prioritari assegurar la mobilitat dels municipis de l’interior, tant pel que fa a millorar la connectivitat com la seguretat de vehicles de motor, vianants i ciclistes”, i ha assenyalat que, “amb la via per a vianants i ciclista que ha programat la Conselleria per unir Morella i la colònia industrial de el segle XIX que és la Fàbrica Giner, dotarà aquesta ruta de les condicions màximes de seguretat per al trànsit ciclopeatonal de la qual avui pateix “.

En aquest sentit, Arcadi Espanya ha afegit que “la mobilitat sostenible promou també un desenvolupament equilibrat i sostenible” i ha indicat que des de la Conselleria “s’està treballant per teixir una malla de ciclorrutas per a l’oci i l’esport, per poder gaudir de tot el patrimoni paisatgístic de la Comunitat Valenciana, i com un atractiu més per al turisme “. També s’ha referit a la importància de la col·laboració amb els ajuntaments per poder dur a terme aquests projectes.

Així mateix, ha insistit que es pretén que aquests itineraris bicicletes i de vianants “puguin ser també un mitjà de transport quotidià, que es pugui usar les bicicletes, els patinets, tot mitjà no contaminant per anar a la feina, a classe, i no només com una activitat festiva “.

A més, el conseller ha manifestat que s’ha d’assegurar, en la mesura del possible, la circulació tot l’any tot i les inclemències de el temps adverses, en zones que, com aquesta dels Ports, les nevades són copioses en èpoques hivernals .

Amb relació a el punt d’apilament de sal que la Conselleria ha establert a la CV-14, protegit de la intempèrie per atendre les campanyes de vialitat hivernal, el titular d’Obres Públiques ha subratllat la seva proximitat a les zones on s’actua a les carreteres de manera periòdica en episodis de nevades, “amb el que es podrà guanya rapidesa i eficàcia”.

Ciclorruta entre Morella i la fàbrica Giner

La carretera CV-14 pertany a la xarxa bàsica de la Generalitat Valenciana, que comunica la N-232 que ve a Morella amb l’extrem nord-oriental de la província de Castelló en el seu límit amb la província de Terol, per on continua amb la denominació d’A -225 fins Aguaviva.

Actualment hi ha una manca de connexió amb les condicions màximes de seguretat per al trànsit cicle-peatonal entre la població de Morella i la Fàbrica Giner. La carretera CV-14 en aquest tram té una amplada de calçada de 8,10m, amb carrils de 3,15m, sent la seva IMD a 2019 de 1.264 vehicles amb un 19,6% de pesats, a causa de la ubicació de diverses mines de argila en els voltants de la carretera.

La construcció d’una nova cicle ruta a la CV-14 està prevista entre els punts quilomètrics 2 + 440-3 + 660 i el tram d’actuació es troba dins de la Xarxa Natura 2000 a l’estar designada com a zona d’especial protecció per la presència de espècies i hàbitats considerats prioritaris (zona LIC, riu Bergantes) i ser una zona d’especial protecció per a les aus (zona ZEPA, l’Alt Maestrat, Tinença de Benifassà, Turmell i Vallivana).

A aquesta nova actuació cal sumar les obres que la Conselleria va realitzar recentment de rehabilitació de ferm i millora de la seguretat viària a la carretera CV-12 d’Ares de l’Maestrat a Morella.

Es tracta d’una actuació amb una inversió de 3.729.049 euros que resol les deficiències que presentava aquesta via a causa de el pas de el temps, les inclemències meteorològiques i el trànsit de vehicles pesats.

Sitja d’emmagatzematge de sal

La carretera CV-14 està catalogada amb un risc alt davant de les nevades, ja que discorre per una de les comarques més proclius a patir el risc de nevades, donades les seves característiques especials de latitud, alçada, orientació i distància a la mar, com és “els Ports”, i és una via important dins de les rutes establertes de vialitat hivernal per a l’eliminació de el gel i la neu.

La Conselleria de Política Territorial, públiques i Mobilitat ha considerat necessària la instal·lació d’un punt d’apilament de sal protegit de la intempèrie per atendre les campanyes de vialitat hivernal de la zona nord de la província de Castelló que es trobi proper a les àrees on es actua de manera periòdica en episodis de nevades.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: