Obres Públiques presenta a associacions de veïns les alternatives de traçat per a la prolongació del TRAM a Sant Joan d’Alacant i Mutxamel

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat continua amb la ronda de contactes amb els diferents agents socials i econòmics relacionats amb la prolongació del TRAM d’Alacant per analitzar les diferents alternatives de traçat fins a Sant Joan d’Alacant i Mutxamel

Així, la directora general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, acompanyada per l’equip tècnic que desenvolupa el projecte, ha mantingut reunions amb representants de la Plataforma Tram Sant Joan-Mutxamel i de l’Associació de Veïns Platja de Sant Juan-Juntos Avancem.

En aquestes reunions s’han plantejat els avantatges i els inconvenients de les alternatives per a la primera fase de la prolongació, que se situa a l’arribada del TRAM a Sant Joan. L’equip tècnic de Conselleria analitza, dins dels treballs que desenvolupa des de fa uns mesos, la viabilitat de cadascuna de les alternatives segons els diferents aspectes tècnics i urbanístics que afecten aquest tipus d’actuacions.

La connexió entre el ramal de prolongació fins a Sant Joan i la línia 1 s’ha projectat als voltants de l’estació de Golf i es farà a diferent nivell, evitant afeccions negatives a l’explotació de les dues línies.

Després de l’estudi de diferents opcions, aquesta bifurcació es farà ampliant el pont de l’avinguda de les Nacions, per donar cabuda a la doble via tramviària i continuarà pel PAU 5 d’Alacant, amb el propòsit de donar servei als nous desenvolupaments urbanístics de la ciutat i ampliar el rang de potencials usuaris de la xarxa TRAM. Així mateix, el traçat permetrà atendre el sector de Nou Nazareth, al terme municipal de Sant Joan d’Alacant, estenent el seu àmbit d’influència als futurs residents d’aquesta zona, ara en fase d’urbanització.

El traçat d´aquesta primera fase acaba a Benimagrell, des d´on s´ha planificat la continuïtat cap a Mutxamel, per a la qual ja s´han iniciat els primers estudis. Abans, donarà servei a l’Hospital Universitari, on se situarà la parada principal. En aquest punt s’establirà una àrea de parada d’autobusos que permeti i fomenti la intermodalitat entre els dos modes de transport, així com instal·lacions d’aparcament segur de bicicletes. D’aquesta manera, aquesta parada esdevindrà un potent centre intermodal de transport.

Aquesta prolongació del TRAM permetrà connectar Sant Joan d’Alacant, i per tant l’Hospital Universitari i la Universitat Miguel Hernández, amb Alacant i la resta de municipis que ja estan interconnectats, com ara El Campello, Benidorm i Sant Vicent de Raspeig, entre d’altres.

En les properes setmanes, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat sotmetrà l’estudi informatiu, ja acabat, als tràmits d’informació pública i informe dels organismes afectats, fet que permetrà donar a conèixer al públic els detalls d’aquesta actuació, i la participació pública, imprescindible en aquest tipus dactuacions.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: