Obres Públiques posa en servei la passarel·la ciclopeatonal sobre el barranc del Carraixet que uneix Alboraya i Almàssera

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha posat en servei la passarel·la ciclopeatonal sobre el barranc del Carraixet que uneix Alboraya i Almàserra i dóna continuïtat a la Via Xurra.

Aquesta actuació ha comptat amb un pressupost d’uns 1,6 milions d’euros que ha estat finançat conjuntament per la Generalitat i per Fons Europeus NextGeneration, com els del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha destacat la posada en servei d’aquesta nova passarel·la que millorarà la mobilitat sostenible a la zona de l’Horta Nord i que permetrà als ciutadans i ciutadanes desplaçar-se amb seguretat i comoditat”.

Així mateix, Torró ha remarcat “la importància d´apostar per infraestructures com la passarel·la ciclopeatonal sobre el barranc del Carraixet i d´invertir en aquest tipus d´actuacions per afavorir la mobilitat sostenible a través dels Fons Next Generation”.

Abans d’entrar en servei aquesta passarel·la, el carril ciclopeatonal de la via Xurra s’interrompia longitudinalment a la cruïlla amb el barranc del Carraixet. Així, amb aquesta nova infraestructura, els vianants i ciclistes que transiten per la via verda eviten desviar-se cap a la CV-311 per travessar el barranc.

La Via Xurra s’ha convertit en una via verda ciclopeatonal que ha aprofitat el traçat històric de l’antiga línia del ferrocarril que connectava Aragó amb València, passant per municipis de la comarca de l’Horta Nord, com ara Almàssera, Alboraia, Meliana o Rafelbunyol. Aquesta via és aprofitada per a fins lúdics, però també per la connexió directa amb València, permet els desplaçaments de curt recorregut tant a peu com en bicicleta.

Les obres s’han executat en un entorn ben definit al voltant de l’àmbit d’influència del barranc del Carraixet al seu pas pels municipis d’Alboraia i Almàssera i Tavernes Blanques.

Estructuralment es tracta d’un arc atirantat que salva la llum entre marges del Carraixet sense suports intermedis per evitar afeccions hidràuliques. El material escollit per a la construcció de la passarel·la ha estat d´acer “autopatinable”, que presenta un manteniment mínim ja que s’autoprotegeix generant una pàtina d’òxid.

La Conselleria té entre els principals objectius el desenvolupament d’una xarxa de vies ciclopeatonals al llarg de tota la Comunitat Valenciana. Aquesta estratègia s’entén des del departament com la capacitat de donar consistència, estructura interna, organització i cohesió al territori, tenint en compte com a base la sostenibilitat i el respecte al medi ambient.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: