Obres Públiques millora la seguretat de l’enllaç de la CV-10 amb la CV-20 al terme municipal d’Onda

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha conclòs les obres de condicionament de carril d’acceleració sentit Castelló, de l’enllaç de la CV-10 amb la CV-20 al terme municipal d’Onda, que passa de tenir uns 140 metres de longitud a 420 metres.

Com ha assenyalat el responsable de la Conselleria, Arcadi Espanya, “aquestes obres han tingut com a objectiu pal·liar els problemes de seguretat vial que hi havia en aquest enllaç”. Així, amb una inversió aproximada de 350.000 euros, s’ha intervingut en el ramal d’incorporació des de la glorieta de l’enllaç a la CV-10 per -ha destacat- “millorar les condicions de la conducció dels usuaris i usuàries”.

En aquest sentit, el conseller ha fet referència a el compromís de la conselleria d ‘ “incrementar la seguretat viària de tota la xarxa de carreteres de la Generalitat per al que estem treballant tant en el manteniment i conservació com en noves iniciatives”. Segons ha recordat Arcadi Espanya, “una mobilitat segura i eficaç beneficia la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes i també fomenta el desenvolupament sostenible i la creació d’ocupació”.

L’actual intersecció de les carreteres CV-10 i CV-20 es resol amb quatre enllaços que permeten al seu torn tant l’accés a una glorieta superior al tronc de l’autovia CV-10 com la incorporació directa entre les carreteres, amb l’objecte de descongestionar la rotonda superior.

Aquesta disposició funciona adequadament i permet que el trànsit prengui les adreces que necessita sense comprometre altres moviments. No obstant això, a l’enllaç entre la CV-20 i la CV-10, utilitzat pels vehicles que es dirigeixen a Castelló, la longitud d’carril d’incorporació a l’autovia CV-10 era insuficient a causa de l’alt percentatge de vehicles pesats que es registra en aquest tram de l’autovia, a més de ser un tram amb traçat en corba.

Les obres que ha dut a terme la Conselleria d’Obres Públiques per pal·liar aquest problema han consistit en allargar el carril d’acceleració d’uns 140 metres de longitud, compost per 70 metres de carril i 70 metres de falca, fins als 420 metres, amb 285 metres de carril i 135 de falca, conferint un major grau de seguretat als vehicles que s’incorporen a la CV-10 en sentit Castelló.

Les carreteres CV-10 i CV-20 formen part de la Xarxa Bàsica de Carreteres de la Comunitat Valenciana. La CV-10 recorre de sud a nord la província de Castelló, comunicant l’A-7 a la Vilavella amb la N-232 a la Jana, amb una d’uns 42.580 vehicles i un 20,6% de pesats a l’entorn de l’enllaç .

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: