Obres Públiques inicia les obres per donar continuïtat al passeig que unirà la Vall d’Uixó amb Alfondeguilla

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha assenyalat en la visita a l’inici de les obres que donaran continuïtat al passeig que unirà la Vall d’Uixó i Alfondeguilla, que, «des de la Conselleria estem donant resposta a una vella reivindicació dels veïns amb una actuació que per aquest Consell és prioritària perquè afecta la seguretat viària ia la mobilitat sostenible «.

En aquesta visita, la consellera, que ha estat acompanyada per l’alcaldessa de la Vall d’Uixó, Tania banys, i l’alcalde d’Alfondeguilla, Salvador Ventura, així com pel director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Carlos Domingo , ha destacat que la inversió de la Generalitat per aquesta tercera fase de l’actuació és de 205.000 euros i les obres tenen un termini d’execució de tres mesos.

Segons ha explicat la consellera, l’actuació que la conselleria ha iniciat consisteix en la continuïtat del passeig «adossat a la carretera CV-230 i que evitarà que els vianants circulin per la calçada o pel llit del barranc». Aquest recorregut entre les dues localitats, ha indicat, «és molt transitat a causa proximitat entre els municipis, de manera que aquestes obres tindran una incidència directa en millorar la qualitat de vida de veïns i senderistes que la freqüentin».

Salvador ha ressaltat que la Conselleria ja ha realitzat les obres del passeig en els extrems més propers a les poblacions i ha matisat que «amb el conjunt d’actuacions s’aconseguirà finalment disposar d’un passeig de vianants de 2.260 metres de longitud, amb la qual cosa s’evitarà completament el trànsit de vianants per la calçada «. Per Salvador, amb aquest tipus d’actuacions «es fa un salt qualitatiu perquè les infraestructures viàries no siguin només per als cotxes sinó també per a la gent, per als vianants i les bicicletes».

En aquest sentit, ha recordat que primer es van executar els 800 metres més propers a Alfondeguilla i els 260 metres més propers a la Vall d’Uixó. Posteriorment, en aquesta legislatura s’ha dut a terme la segona fase amb la construcció dels 400 metres següents des Alfondeguilla, completant el recorregut dins el terme municipal d’aquesta localitat. D’aquesta manera, només queden 800 metres per executar en el terme de la Vall d’Uixó per a la connexió total.

Per tant, les obres que comencen ara corresponen a la tercera fase de l’actuació i consisteixen en l’execució d’un tram de 400 metres al terme municipal de la Vall d’Uixó, amb la qual cosa una vegada conclosos, s’escometran els 400 metres finals que falten també del terme de la Vall d’Uixó. Una actuació que, segons ha recordat Salvador, «era molt esperada i està en el marc de la mobilitat sostenible, un objectiu compartit també amb els alcaldes d’aquestes dues localitats».

La solució que es planteja és continuació de l’anterior fase i consisteix en la construcció d’una banda longitudinal reservada per a mobilitat sostenible a diferent cota que la carretera, de manera que el vianant i eventualment el ciclista es trobi protegit del trànsit rodat, el qual disposarà d’una calçada amb 6,30 metres trepitjables.

La carretera CV-230 comença a Soneja i acaba a Xilxes, passant per les poblacions d’Azuébar, Alfondeguilla i la Vall d’Uixó. És una via amb una intensitat de trànsit elevada en el tram comprès entre la Vall d’Uixó i els seus polígons, sent baixa en la resta de trams. La CV-230 és una carretera convencional amb un carril per cada sentit de 3,30 metres i amb vorals inferiors a un metre.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: