Obres Públiques inicia el tràmit d’informació pública del projecte de la “Variant de la CV-50 a Tavernes de la Valldigna i connexió amb la N-332”

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat iniciarà el tràmit d’informació pública del projecte bàsic de la “Variant de la carretera CV-50 a Tavernes de la Valldigna i connexió amb la N-332″ el proper 4 de gener.

Aquest projecte, com ha explicat el conseller Arcadi Espanya, té un doble objectiu “eliminar el trànsit de pas del nucli urbà de Tavernes de la Valldigna i millorar la connectivitat de la xarxa de carreteres autonòmica amb el corredor costaner que formen la N-332 i l’AP-7, a més de millorar l’accés al polígon industrial i tenir en compte vianants i ciclistes”.

Segons el conseller, “es tracta d´un gran projecte, amb un pressupost més de 25,5 milions d´euros, que respon a una demanda dels veïns i veïnes de Tavernes per solucionar els problemes que presenta l´actual traçat, com ara risc de accidents per a vianants, ciclistes i vehicles, contaminació, tant acústica com per emissió de gasos, i augment dels temps de recorregut”.

CV-50 de Tavernes de la Valldigna a Llíria

La CV-50 és un dels eixos principals de la xarxa de carreteres autonòmica que va des de Tavernes de la Valldigna a Llíria, unint les comarques de la Safor, la Ribera Alta, la Foia de Bunyol i el Camp del Túria.

Al seu pas per Tavernes de la Valldigna, la carretera transcorre en travessia per l’interior del nucli urbà. En aquesta zona, presenta calçada única amb un carril per sentit, voreres d’amplada variable i aparcament als dos costats, així com nombroses creus.

Entre el nucli urbà i la N-332, la via discorre contigua al polígon industrial del Teularet. En aquest tram hi ha nombrosos accessos directes des de naus i parcel·les industrials. La carretera en aquesta zona està composta per un carril per sentit de circulació amb vorals.

Com que és un eix principal de la xarxa, aquest tram de la CV-50 presenta una intensitat de trànsit elevada que, sumat a la centralitat de la travessia, exerceixen un efecte barrera sobre els recorreguts interns dels habitants de Tavernes de la Valldigna. A més, no compta amb una connexió eficaç ni funcional amb la N-332, on té el seu punt d’origen.

Variant al seu pas per Tavernes i connexió amb la N-332

Per tot això, des de la Conselleria s’ha projectat una variant de la CV-50 al seu pas per Tavernes de la Valldigna i s’ha dissenyat una connexió directa amb la N-332.

El traçat es divideix en dos trams. D’una banda, el tram de variant que discorre entre el P.K. 4+500 de l’actual CV-50, on s’ha projectat una nova intersecció, i la rotonda existent al costat del polígon industrial El Teularet. En aquest tram, la secció estarà formada per dos carrils, amb control d’accessos i interseccions definides amb glorietes al mateix nivell. La longitud total del tram de nou traçat és de 3,44 km.

Des de la rotonda entre el polígon industrial i el nucli urbà fins a la connexió amb la N-332 projectada, el traçat s’ajusta a l’existent. Al costat del polígon s’ha previst el desdoblament de la via que tindrà una secció de caràcter urbà amb dues calçades de dos carrils cadascuna, separades per una mitjana enjardinada i amb sengles jardineres a la part exterior de la calçada separant-la del carril ciclopeatonal i del polígon industrial, i hi haurà control daccessos.

Al tram en variant s’han projectat passos superiors a les lleres interceptades del riu Vaca i els barrancs de Malet i el Vergeret i la sèquia de l’Assagador, així com nombroses obres de drenatge transversal que permetin el pas de l’aigua i evitin l’efecte barrera. Per donar continuïtat a la xarxa de camins existents, s’executaran cinc passes inferiors.

Al llarg de tot el traçat s’ha dissenyat una plataforma reservada per a ús ciclopeatonal de 5,2 km i arribarà fins a la intersecció amb la CV-603 per connectar-lo amb el carril existent. Aquest carril tindrà un ramal de connexió sobre la plataforma actual de la CV-50 des de la rotonda al costat del polígon fins a Tavernes de la Valldigna.

El projecte està sotmès a avaluació ambiental ordinària, per la qual cosa s’ha elaborat un estudi d’impacte ambiental que defineix els impactes previstos i les mesures correctores a adoptar al projecte. També s’ha redactat l’estudi d’integració paisatgística.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: