Obres Públiques finalitzarà abans de l’estiu les obres de la CV-141 a Peníscola

El director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carles Domingo, ha mantingut una reunió amb l’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, per abordar una solució als problemes plantejats per l’Ajuntament sobre les obres a la carretera CV-141 que està realitzant la Conselleria per millorar la seguretat viària i pal·liar els problemes generats per l’intens trànsit que pateix aquest vial d’accés. En els últims 10 anys s’han registrat 143 accidents i 85 víctimes.

L’actuació, que s’està duent a terme en un trajecte de 1,3 quilòmetres, suposa una inversió de més de 1,1 milions d’euros. Com a novetat s’havia incorporat al projecte un separador de doble vorada, que impedeix els girs a l’esquerra, perquè s’havia comprovat que allà on s’ha instal·lat ha tingut una eficàcia notable per a la seguretat viària. Altres llocs de la Comunitat en què s’ha instal·lat són el Manyar a Monòver, Elx-Santa Pola o els Balcons de Torrevella, on el resultat ha estat òptim.

No obstant això, a partir d’un informe de l’intendent cap de la Policia Local, que proposava dividir la via amb una doble línia contínua col·locant-hi tacs sonors o el raspat de la via, alhora que suggeria reforçar la doble línia contínua amb la col·locació puntual de pilons separadors de carrils en els accessos a urbanitzacions o creus que poguessin ser perillosos, la Conselleria va prendre la decisió de paralitzar les obres fins que els tècnics es reunissin per abordar possibles solucions als problemes plantejats.

Segons ha declarat Diumenge, durant la trobada d’aquest dilluns per informar de la solució que es va a adoptar per atendre al consistori, «s’ha constatat que Ajuntament i Generalitat comparteixen els mateixos objectius que fa a la millora de la seguretat viària de la carretera» .

En aquest punt, ha declarat que «la Conselleria ha donat ordre de reprendre immediatament els treballs per tal de tenir-los acabats abans de l’augment de trànsit que s’espera per a l’estiu».

la solució

En concret, el director s’ha referit a una solució que consisteix a col·locar una doble ratlla contínua entre rotonda i rotonda en els 1.243 metres que hi ha entre totes dues, excepte en els trams on es pugui produir girs a esquerra per accedir a urbanitzacions o creus considerats perillosos, en els quals la solució serà impedir aquests girs físicament mitjançant l’execució d’una vorada a la mitjana degudament abalisat.

«Això afectarà tan sols a 350 metres, mentre que en els 900 metres restants els girs a l’esquerra als 15 accessos existents estaran impedits simplement amb la doble ratlla continua l’eix», ha puntualitzat Domingo. «Desapareix per tant el risc que un accident pogués impedir l’accés de grues i ambulàncies, però permet l’avançament als ciclistes que puguin circular per la calçada».

Finalment el director general ha destacat que l’ajuntament, ha manifestat el gran avanç que suposa aquesta solució respecte a la solució projectada inicialment, «tot i que l’alcalde ha considerat oportú consultar-ho amb els altres grups municipals».

Les obres de millora de la seguretat vial de la CV-141 que està realitzant la Conselleria en el tram entre assegador de la Creu i el nucli urbà de Peníscola, estan pressupostades en 1,1 milió d’euros i es duen a terme en un trajecte de 1,3 quilòmetres. Amb aquest projecte es pretén millorar tant la mobilitat sostenible com la seguretat viària en aquest tram de carretera, d’intens trànsit i gran nombre d’accessos directes, ordenant el tronc i accessos i disposant d’una vorera al costat de la calçada amb un ample de 2, 80 metres i els dos carrils amb 3,55 metres.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: