Obres Públiques finalitza les obres de reparació i ampliació de la calçada en un tram de la CV-70 al terme municipal de Cocentaina

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha finalitzat les obres de reparació i ampliació d’obra de fàbrica de la CV-70 al terme municipal de Cocentaina.

La carretera CV-70, caracteritzada pel seu traçat de muntanya, forma part de la xarxa bàsica de carreteres, connecta la població d’Alcoi i de la resta de municipis de la muntanya d’Alacant amb la ciutat de Benidorm. El tram on s’ha actuat té una densitat mitjana de 809 vehicles a el dia, segons aforaments recents de l’any 2019.

L’actuació s’ha dut a terme en el punt quilomètric 4,4. Es tracta d’un tram on el problema principal que presentava aquesta petita estructura d’obra de fàbrica era que les aletes es trobaven totalment desplaçades, a causa de la soscavació produïda per l’aigua en èpoques de pluges abundants, existint al seu torn filtracions en el tauler, el que va produir el desplaçament de les mateixes.

Segons ha descrit el conseller d’Obres Públiques, Arcadi Espanya, la Conselleria ha invertit 120.000 euros “en corregir aquest punt perillós, aconseguint millorar la seguretat viària a l’eliminar el pas estret de la calçada a l’ampliar la plataforma a dos carrils de 3 metres i vorals d’1 metre “.

A més, s’han reconstruït els murs d’acompanyament de l’pontó de formigó armat en els dos marges, s’han substituït les banquetes de pedra existents per ampits de seguretat normalitzats en obres de pas i s’ha col·locat escullera als dos marges “per protegir la fonamentació de l’pontó i de la llera de possibles enfonsaments i i arrossegaments “, ha conclòs en conseller.

Aquestes obres s’han vist retardades en primer lloc per les pluges que van tenir lloc en els mesos de gener i febrer de 2020 i, posteriorment, com a conseqüència de la situació produïda per la pandèmia, va quedar paralitzada durant tot el període de l’estat d’alarma.

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

 

 

 

 

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: