Obres Públiques finalitza les obres de la rotonda a la CV-805 amb l’accés a la urbanització La Pinada de el Riu a Tibi

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha finalitzat les obrar de construcció d’una glorieta en la intersecció de la carretera CV-805 amb l’accés a la urbanització la Pinada de el Riu, al terme municipal de Tibi.

La inversió de la Conselleria per a la millora de la seguretat viària en aquesta zona ha estat de 400.000 euros. Per la seva banda, l’Ajuntament de Tibi ha posat a disposició els terrenys necessaris per a l’execució de la rotonda.

Aquestes obres, que es posaran en servei pròximament, s’emmarquen en el conjunt d’actuacions que el departament està portant a terme a les interseccions de la xarxa viària autonòmica per tal de millorar la seguretat viària, la mobilitat sostenible i l’accessibilitat de les persones .

La CV-805 forma part de la Xarxa de Carreteres autonòmiques de la Generalitat Valenciana, i connecta pel sud amb l’autovia A-7 (tram Alacant-Alcoi) i pel nord amb la industriosa població d’Ibi.

El tram objecte d’aquesta actuació té una IMD de 1.603 vehicles / dia i en aquest de la carretera que s’ha intervingut es registren altes velocitats al costat d’un nombre considerable de girs a esquerres, la qual cosa es tradueix en una situació potencial d’escassa seguretat viària i de risc d’accidentalitat.

Amb la rotonda d’accés a el sector La Pinada de el Riu de el terme municipal de Tibi, a més de millorar la seguretat viària de la carretera i augmentar la

eficiència de la intersecció, es creen també itineraris adequats per a la mobilitat de vianants.

Així amb aquesta glorieta es resoldrà l’actual problemàtica existent a la carretera, amb el menor impacte ambiental, a l’aconseguir eliminar els girs a esquerres, calmar el trànsit, disminuir la velocitat de circulació a l’reduir l ample dels carrils i millorar la permeabilitat transversal de la carretera per al trànsit de vianants.

La rotonda té un radi exterior de 30,00 metres, amb una calçada anular de 6.00 m d’ample, vorals de 0,50 metres i illetes de considerable longitud per canalitzar el trànsit i calmar la seva velocitat abans d’incorporar-se a la pròpia rotonda; una secció estructural de l’ferm de les mateixes característiques que el de la carretera CV-805; sengles cunetes laterals en els ramals de la rotonda d’accés per a l’evacuació de les aigües pluvials, i il·luminació perimetral mitjançant lluminàries LED.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: