Obres Públiques finalitza la primera fase del carril ciclopeatonal Oriola-Hurchillo amb l’objectiu d’assegurar la circulació de vianants i ciclistes

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha finalitzat la construcció de la primera fase del carril ciclopeatonal Oriola-Hurchillo a la CV-925, al terme municipal d’Oriola.

Aquesta actuació té com a objectiu principal assegurar la circulació de vianants i ciclistes en condicions adequades de seguretat viària entre el nucli urbà d’Oriola i la pedania de Hurchillo.

Aquesta primera fase correspon al tram final de connexió amb Hurchillo i inclou també la passarel·la que es col·locarà properament sobre El Reguerón. Les obres s’han executat en un termini de tres mesos i han comptat amb una inversió de 250.000 euros.

En concret, el carril té un traçat força rectilini i sensiblement pla, la qual cosa el fa especialment idoni per al passeig, ja sigui a peu o amb bicicleta, així com per afavorir l’accessibilitat dels residents de Hurchillo al centre d’Oriola mitjançant modes de desplaçament no motoritzats, més saludables i més sostenibles.

Així mateix, la fase executada té 655 metres de longitud, compta amb una secció de 2,50 metres d’amplada i s’ha fet en quatre trams diferents que ja té enllumenat urbà. En un primer tram, el carril discorre sobre una sèquia entubada paral·lela a la carretera. En aquest tram s’ha executat una andana ciclopeatonal elevada tipus vorera.

En un segon tram, el carril discorre sobre una sèquia paral·lela a la carretera i coberta per una llosa armada. Aquí s’ha estès una capa de slurry que confereix al paviment característiques antilliscants, acabats estètics i de protecció ia més s’ha col·locat un element de contenció per al trànsit de la carretera, atès el desnivell existent.

En un tercer tram i per salvar la llera de l’atzarbe major o Reguerón s’ha previst l’execució d’una passarel·la de fusta tractada de 2,50 metres d’amplada i 21 metres de llum, recolzada sobre les motes de l’atzarbe i que es troba ultimant la seva fabricació en taller per a la propera col·locació.

En un quart tram s’ha requerit l’execució d’un mur de contenció de blocs lleugerament armat per salvar el desnivell amb l’hort confrontant i s’ha refet el tancament metàl·lic preexistent de l’hort. En aquest tram s’ha executat el carril mitjançant una andana ciclopeatonal elevada que connecta amb les voreres existents a l’entrada de Hurchillo.

Un carril ciclopeatonal de 2,5 quilòmetres

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat invertirà un total de 650.000 euros a les obres del carril de 2,5 quilòmetres que connectarà Oriola amb la seva pedania i transcorrerà adossat a la carretera CV-925, que registra una intensitat mitjana diària (IMD ) de 1.853 vehicles.

L’execució d’aquestes obres s’ha dividit en fases per facilitar la gestió municipal de disponibilitat dels béns afectats, ja que hi ha moltes parcel·les i infraestructures de reg afectades.

La Conselleria materialitzarà l’execució total del carril ciclopeatonal entre Oriola i Hurchillo en una segona fase i en un termini de sis mesos, una vegada obtinguda, per part de l’ajuntament d’Oriola, la disponibilitat dels sòls i dels restants elements afectats ubicats a la seva major part al voltant de la intersecció de la CV-925 amb el Camí del Racó del Portillo.

Aquesta obra s‟emmarca en els objectius prioritaris de la Generalitat en matèria de facilitar la mobilitat sostenible i millorar la seguretat en entorns de travessies nuclis urbans de població.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: