Obres Públiques finalitza la primera fase de les obres de drenatge i millora de la CV-95 davant de futures inundacions

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat que la Conselleria ha finalitzat la primera fase de les obres de drenatge i millora de la CV-95 davant de futures inundacions en el terme municipal de Bigastro.

En la seva visita a aquestes obres acompanyat per l’alcaldessa, Teresa Belmonte, Arcadi Espanya ha recordat que aquesta actuació s’emmarca en “el compromís de la Generalitat d’adaptar les nostres infraestructures a el canvi climàtic, fent-les més permeables i segures enfront d’una possible DANA”.

En aquest sentit, ha fet referència a la inversió de 4,5 milions d’euros que la Conselleria ha destinat a actuacions a la xarxa de carreteres del Baix Segura de reparació, millores i prevenció davant de la DANA

A més, ha afegit, “aquestes obres de millora de l’drenatge de la CV-95 serviran per millorar la qualitat de vida i la seguretat dels veïns i veïnes d’aquesta zona que trobaven en aquesta carretera, una barrera que acumulava aigua i feia més greu encara les conseqüències de la DANA “.

L’actuació comptarà amb una inversió total de 720.000 euros i com ha explicat el conseller, “ja s’ha finalitzat la primera fase que ens permetrà donar tranquil·litat als ciutadans i ciutadanes i continuarem en els propers mesos treballant per millorar aquesta permeabilitat de tot el tram de la carretera CV-95 al municipi de Bigastro “.

Així mateix, ha ressaltat la col·laboració amb l’Ajuntament per a l’execució d’aquestes obres i “poder seguir treballant per millorar la seguretat i preparar a aquesta localitat i a tota la comarca davant pròximes gotes fredes”

Aquesta és la primera fase d’un total de tres actuacions previstes en la variant de la CV-95 al seu pas al costat de Bigastro, per millorar la seva permeabilitat i evitar que, en episodis de pluges torrencials, els cabals d’aigua d’escorrentia que es produeixen en espais molt curts de temps i que discorren per tot el nucli urbà des de les zones altes de Loma Ampla i la Pedrera, s’acumulin al costat de la marge dreta de la carretera.

Aquesta primera actuació en els voltants de l’P.K. 5 + 340 de la carretera ha consistit en la construcció d’una obra de drenatge transversal que permet evacuar les aigües en cas d’avingudes però mantenint l’actual sistema de drenatge municipal, capaç de canalitzar les aigües de pluges de menor entitat cap al seu punt d’abocament de la Sèquia Alquibla i evitar així que l’aigua s’acumuli a la zona urbana.

La carretera CV-95 forma part de la xarxa bàsica autonòmica i uneix les importants poblacions d’Oriola i Torrevella. Travessa la Vega Baixa de l’Segura, discorrent per la marge dreta d’aquest riu.

El tram objecte d’actuació de la carretera CV-95 té una IMD de 9.269 vehicles / dia, amb un percentatge de pesants de 4,1%, intensitat que a més es veu augmentada en època estival a causa de que dóna accés a la costa.

 

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: