Obres Públiques donarà continuïtat als camins de servei del Barranc del Carraixet amb dos passos inferiors sota la L3 de Metrovalencia

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, ha licitat, per un import 3.034.872,05 euros, les obres per donar continuïtat als camins de servei de el Barranc de l’Carraixet, mitjançant la construcció de dos passos inferiors sota la Línia 3 de Metrovalencia. El projecte comporta la permeabilització de les travessies sota el traçat ferroviari i l’adequació fins a la connexió amb la CV-3002

“Amb els treballs a l’entorn de l’barranc, que preveiem executar en 24 mesos, es va a millorar la comunicació ciclopeatonal entre Alboraia i Almàssera i la seguretat a l’entorn de la línia de metro”, ha afirmat el conseller de Política Territorial, Arcadi Espanya.

“D’aquesta manera -ha continuat el màxim responsable d’Obres Públiques-, els veïns i veïnes de l’Horta Nord podran realitzar amb més comoditat tant els seus desplaçaments quotidians com aquells que duguin a terme en el seu temps d’oci”.

“A més, amb aquesta actuació, el Consell incideix en el seu objectiu de promocionar el patrimoni natural i cultural de la Comunitat Valenciana i d’afavorir la connexió dels nuclis urbans dels municipis amb els espais naturals a través de sengles ciclables accessibles”, ha indicat el conseller.

Entorn ferroviari segur

La Línia 3 de Metrovalencia és actualment la segona infraestructura ferroviària amb més demanda de passatgers i passatgeres a l’àrea metropolitana de València. Aquesta línia, soterrada des del nucli urbà de València fins Alboraia, discorre en superfície fins Rafelbunyol i creua el Barranc de l’Carraixet mitjançant un pont.

Els camins de servei de l’barranc, pavimentats en terra, discorren per la coronació de les dues motes de la canalització i constitueixen una de les rutes bicicletes i de vianants més potents de l’Horta Nord, sobretot en el tram entre la costa i Alboraia, que compta a més amb trams condicionats en exclusiva per a aquest ús.

La línia ferroviària interromp la continuïtat dels camins, una circumstància que dóna lloc al fet que, de vegades, vianants i ciclistes creuin la via en aquests punts de manera temerària.

actuacions concretes

Per aconseguir que tots els itineraris bicicletes i de vianants que es donen a l’entorn de el Barranc de Carraixet es realitzin de forma segura, les actuacions se centraran a donar continuïtat als camins de servei sota la via amb sengles passos inferiors en cada marge de l’barranc.

En el pas del marge dret es permetrà l’ús mixt vehicles de conservació de l’barranc i persones usuàries de l’itinerari ciclopeatonal, es condicionarà el tram de camí fins Tavernes Blanques i, al marge esquerre, es disposarà un altre pas inferior, d’ús exclusivament ciclopeatonal .

A més, per permetre el trànsit no motoritzat de manera accessible i segur entre els nuclis urbans d’Alboraia i Almàssera, s’ha projectat una nova passarel·la de vianants. Aquesta via s’adossarà a l’actual estructura de pas de la línia ferroviària sobre el barranc amb un nou tauler de 2,50 metres d’amplada.

Finalment, perquè l’itinerari entre les dues localitats quedi complet, també es construiran petits trams de sengles bicicletes i de vianants de connexió amb els camins existents.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: