Obres Públiques continua estenent la xarxa de vies bicicletes i de vianants amb la posada en funcionament de nous trams a la Pobla Tornesa i Vilafamés

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat continua estenent la xarxa de vies ciclopatonales a la Comunitat Valenciana amb la posada en funcionament de nous trams a la Pobla de Tornesa i Vilafamés.

La directora general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, ha visitat les dues actuacions que la Conselleria ha dut a terme en els termes d’aquests dos municipis de la Plana Alta, dirigides a el foment de l’ús de la bicicleta ia la millora de la seguretat viària dels usuaris i usuàries més vulnerables com són ciclistes i vianants.

Així, la Conselleria ha conclòs la construcció d’una nova via ciclopeatonal que uneix el polígon industrial de Vilafamés amb la ciclorruta CR-15, a l’altura de la glorieta que dóna accés a la localitat des de la CV-15. També està finalitzada un nou tram de carril bici que connecta la Pobla Tornesa amb la ciclorruta CR-10, a l’altura de la rotonda de l’PK 33 + 000.

En total, ha destacat el conseller d’Obres Públiques, Arcadi Espanya, “s’ha fet una inversió de 300.000 euros en aquestes infraestructures dirigides a les persones, a garantir una mobilitat més sostenible i, sobretot, més segura”.

En aquest sentit, el titular d’Obres Públiques ha assenyalat que “l’objectiu de la Conselleria és oferir als ciutadans i ciutadanes una alternativa real a l’transport motoritzat, que sigui còmoda i segura, de manera que s’està executant una xarxa d’itineraris bicicletes i de vianants per tota la Comunitat Valenciana “.

Pel conseller, “les vies bicicletes i de vianants a més de ser un gran atractiu per al turisme i una bona opció per a l’oci i l’esport, des de la Conselleria, pretenem que serveixin també per connectar, per als desplaçaments quotidians, per arribar als centres de treball, per exemple, com la nova via que uneix el polígon industrial de Vilafamés “.

Carril ciclopeatonal entre la CR-15 i l’àrea industrial de Vilafamés

Aquest nou carril ciclopeatonal, que enllaça la ciclorruta CR-15, des de la glorieta d’accés a Vilafamés, amb l’àrea industrial del municipi, s’ha executat en paral·lel a la CV-160. L’obra ha comptat amb un pressupost aproximat de 200.000 euros i per a la seva execució ha estat fonamental el suport i col·laboració de l’Ajuntament de Vilafamés.

La nova via té 625 metres de longitud i 3,60 metres d’amplada, amb paviment d’aglomerat asfàltic separat físicament de la calçada de la CV-160 mitjançant barreres prefabricades de formigó de 0,5 metres d’altura, de manera que quedi garantida la protecció dels usuaris de carril.

La CV-160, que neix a la CV-16 a Sant Joan de Moró i arriba fins a la CV-15 a Vilafamés, forma part de la Xarxa Local de Carreteres de la Comunitat Valenciana. Amb una longitud de gairebé 17 quilòmetres, connecta Sant Joan de Moró amb la CV-16, que al seu torn permet unir l’Alcora i Sant Joan de Moró amb Castelló.

Fins ara, els ciclistes i vianants que es dirigeixen cap a Castelló o les poblacions veïnes de la Pobla Tornesa i la Vall d’Alba des Vilafamés, ho havien de fer a través de la carretera CV-160, amb el consegüent risc per a la seguretat viària ja que registra una gran afluència de vehicles pesants, que accedeixen a les nombroses fàbriques de ceràmica.

Carril bici entre la Pobla Tornesa i la CR-10

Pel que fa a el nou tram de carril bici entre la Pobla Tornesa i la CR-10, a l’altura de la rotonda de l’PK 33 + 000, ha comptat amb una inversió de 100.000 euros i la important col·laboració de l’Ajuntament.

La Conselleria ha executat, vorejant una de les glorietes que formen part de l’enllaç de la CV-15 amb la CV-10 i fins a l’entrada de la Pobla Tornesa, un carril ciclopeatonal de 230 metres de longitud i 3,00 metres d’amplada, amb paviment d’aglomerat asfàltic, separat físicament de la calçada mitjançant vorades, de manera que quedi garantida la protecció dels usuaris de carril.

Aquesta obra és el punt de partida d’una sèrie d’actuacions que en els propers anys es pretenen dur a terme per donar continuïtat a carril bici CR-15 fins al municipi de Vall d’Alba.

La carretera autonòmica CV-15, que forma part de la Xarxa Bàsica de Carreteres de la Comunitat Valenciana, s’inicia a l’autovia CV-10 a la Pobla Tornesa i finalitza en el límit amb la província de Terol, on continua amb la denominació A -227 fins a la Iglesuela del Cid.

Té una longitud total de 72,690 quilòmetres, i en el seu itinerari uneix les poblacions de la Pobla Tornesa, Vall d’Alba, a els Ibarsos, a els Rosildos, Ares de l’Maestre i Villafranca, servint també com accés a les diverses poblacions de la comarca dels Ports com Morella.

Fins a la posada en funcionament d’aquesta actuació, els ciclistes que discorrien pel carril bici CR-10 paral·lel a l’autovia i volien continuar el seu recorregut cap a la Pobla Tornesa, estaven obligats a compartir plataforma de la carretera amb la resta de vehicles per la CV -15, gairebé sense vorals, i amb gran afluència de vehicles.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: