Obres Públiques avança en la recuperació i adequació de la ‘Via verda del Serpis’

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat continua amb la recuperació i adequació de la Via Verda del Serpis. Així, està redactant els projectes de construcció del tram entre Muro de Alcoy i Villalonga, i ha tret a licitació la redacció del projecte de l’itinerari ciclopeatonal Potries-Gandia, que abasta els municipis de Potries, Beniflá, Beiarjó, Almoines i Gandia.

Com ha recordat el conseller Arcadi Espanya, “la ‘Via Verda del Serpis’ forma part de l’antic traçat ferroviari en desús que unia Alcoi i el port de Gandia, i permetrà establir un itinerari ciclopeatonal continu d’aproximadament 56 quilòmetres, que recorrerà onze municipis de les comarques de l’Alcoià, el Comtat i la Safor.

El projecte s’emmarca a la Xarxa d’Itineraris no Motoritzats de la Comunitat Valenciana (XINM) que inclou la recuperació d’antics traçats ferroviaris en desús per a l’adequació com a vies verdes pel seu alt interès recreatiu i esportiu i per potenciar una connexió sostenible entre localitats .

Per al titular d’Obres Públiques, “aquests itineraris ciclopeatonals ofereixen als valencians i valencianes i als molts turistes que ens visiten corredors segurs, còmodes i accessibles, alhora que fomentem una connectivitat més neta i menys contaminant”. En aquest sentit, el conseller ha afegit que és essencial “protegir i condicionar les vies verdes de la Comunitat per potenciar el benestar, el turisme sostenible i el respecte pel territori i el medi ambient”.

Pel que fa a la ‘Via Verda del Serpis’, la globalitat de l’actuació s’està fent per trams en diverses fases, segons el grau de dificultat de l’adequació a realitzar i les seves característiques.

En aquest tram entre Potries i Gandia, està previst que comenci al límit nord del nucli urbà de Potries, i continuï pels camins ja existents fins a la CV-680, on la via ciclopeatonal discorrerà paral·lela a la carretera al seu pas pels termes municipals de Beniflá, Beniarjó i Almoines. A més, inclourà el disseny d’una passarel·la per salvar l’AP-7 així com el barranc que discorre paral·lel.

La via ciclopeatonal continuarà seguint el traçat de la CV-680 fins a assolir novament l’antiga plataforma ferroviària, enllaçant amb el pas inferior existent que creua la N-332. El final de lactuació enllaçarà amb la passarel·la ciclopeatonal que connecta amb el centre urbà de Gandia.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: