Nuria Montes: “Alacant no pot continuar sent l’última província d’Espanya en inversions de l’Estat ni un minut més”

La consellera d’Innovació, Indústria Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha assistit aquest dijous al comitè executiu de l’Institut d’Estudis Econòmics de la Província d’Alacant (Ineca), celebrat a les instal·lacions de Terra Natura Benidorm. A la reunió Montes ha atès les peticions dels empresaris, i ha assegurat que la província d’Alacant “no pot continuar sent ni un minut més l’última en inversions de l’Estat”.

Per a Montes, “és inexplicable el dèficit d’infraestructures que hi ha al sud de la Comunitat Valenciana”, i ha fet una menció específica a l’aeroport d’Alacant-Elx Miguel Hernández, “amb 16 milions de passatgers i cap connexió ferroviària”. “Aquest Consell serà especialment reivindicatiu amb tots els greuges que s’han acumulat al nostre territori, i que ens han provocat un desavantatge competitiu tot i que els empresaris han aconseguit consolidar un model d’èxit”, ha dit.

La consellera també ha anunciat un conveni de col·laboració amb Ineca per fer un estudi sobre com es pot fer una transferència de coneixement en Intel·ligència Artificial a les empreses alacantines i ha explicat que atendre les necessitats formatives de les empreses “serà una prioritat per a aquest Govern” . “Ens preocupa la desocupació i alhora hi ha problemes per trobar treballadors”, ha dit, “per a la qual cosa cal també comptar amb una responsabilitat educativa a l’hora d’entendre la feina com una cosa en què cal ser proactiu”.

Montes ha fet a més referència a l’impuls que la Conselleria donarà “a tenir una legislació avançada i d’iniciar processos en matèria d’indústria turística i de comerç que ens permeti desenvolupar la nostra activitat”, perquè “el president Carlos Mazón ens ha dit des del primer moment que aquesta és una comunitat oberta a la inversió i posarem la catifa vermella a totes les inversions”. “Hem de tenir sòl industrial i sòl logístic preparat, perquè si no, les empreses se n’aniran a un altre lloc”, ha afegit.

Finalment, ha fet referència a la necessitat d’avançar “en matèria de sostenibilitat i de sobirania energètica”, mentre l’administració “treballa per simplificar els tràmits a les empreses i aplanar-los el camí per generar riquesa”. “Aquí s’enquadra la bonificació del 99% en l’impost de successions i donacions, que permetrà que molts pares ajudin els seus fills a emprendre i crear un ecosistema obert on tothom és benvingut. Aquesta és la nostra idea de província i de Comunitat” .

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d