Nuria Montes afirma que el conveni col·lectiu de l’hostaleria i l’allotjament de la província d’Alacant estabilitza totes les relacions laborals els propers quatre anys

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha afirmat que “el conveni col·lectiu del sector de l´hostaleria i l´allotjament de la província d´Alacant estabilitza totes les relacions laborals en els propers quatre anys”.

La titular de Turisme ha incidit que “per a totes les parts, inclosa la del Govern valencià, la signatura dʻaquest conveni és un èxit absolut”. Un acord que, segons ell, “garanteix un període de pau social i relacions estables per consolidar l’activitat turística”.

Montes ha realitzat aquestes valoracions després d’assistir a la signatura del conveni esmentat a la ciutat d’Alacant, un acte que ha comptat amb la presència de sindicats i de les principals organitzacions empresarials de la província, com Hosbec, Apha i Aphea, entre d’altres.

En aquest context, la consellera ha volgut remarcar que “es tracta del principal conveni d´hostaleria i allotjament de la Comunitat Valenciana”, i ha assegurat que “dóna cobertura a prop de 50.000 treballadors”. A més, ha afirmat que “és l´acord tècnicament i econòmicament més avançat de tota la Comunitat Valenciana, i el que millors condicions recull”, ha asseverat.

Montes ha informat que “aquest conveni contempla una actualització de salaris en el marc de l’Acord Nacional de Negociació Col·lectiva, i en el que es reflecteixen importants increments salarials durant el període de 2023-2026, anys claus en la recuperació plena del turisme”.

Segons ha detallat, en aquest acord “s’inclouen revisions en funció de l’IPC i el total a l’acumulat serà d’un 13% o superior si s’apliquen les clàusules de revisió”.

Així mateix, Nuria Montes ha destacat el pes del sector hoteler en aquest conveni col·lectiu de la província alacantina, “en representar el 80% de la taula empresarial”, tot i això, ha recordat que tots els acords han estat aprovats “per unanimitat”.

‘Diàleg social’, clau del conveni

D’altra banda, la consellera ha volgut agrair tant als sindicats com a les organitzacions empresarials participants en aquesta negociació “la seva capacitat per arribar a un acord, deixant a més de banda diferències que podien separar i anteposant aquells punts en què s’ha pogut confluir perquè aquest conveni sigui una realitat”.

En aquest sentit, Montes ha ressaltat el “diàleg social i l’exercici de responsabilitat” exercitat per tots els que formen part de la mesa negociadora, ja que segons ha remarcat, “s’ha realitzat sense cap mena de conflicte, ni mobilitzacions”.

És per això que la representant de la política turística del Consell ha destacat que la negociació col·lectiva a la província d’Alacant sempre ha estat una negociació “molt seriosa”, tant per part d’empresaris com de sindicats.

Finalment, la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha ressaltat la idoneïtat en el temps de firma d’aquest acord, “en un marc oportú, a les portes d’agost, el mes gran de la temporada turística”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: