Nou de cada 10 famílies valencianes donen el consentiment a la donació d’òrgans

L’activitat de donació als hospitals de la Comunitat Valenciana ha augmentat un 9% des de començament d’any (fins al 22 de maig), respecte als mateixos mesos del 2021. En el mateix període, la donació en vida també ha experimentat un creixement, en aquest cas del 25%. Són xifres esperançadores que s’associen amb el fet que nou de cada 10 famílies valencianes (el 89% exactament) donen el consentiment a la donació i amb el gest altruista brinden a altres persones l’oportunitat de continuar vivint.

Les dades s’han donat a conèixer la vigília de l’1 de juny, data en què es commemora el Dia Nacional del Donant d’Òrgans. En concret, des de començament d’any (sempre fins al 22 de maig), s’han registrat a la Comunitat Valenciana 94 donacions d’òrgans davant de les 87 del mateix període de l’any anterior; a més de 5 donacions en vida (el 2021, van ser 4).

Els hospitals que més donacions han registrat durant aquest exercici han estat l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València (19), l’Hospital Doctor Balmis d’Alacant (14), l’Hospital General Universitari de Castelló (14) i l’Hospital Clínic Universitari de València (11).

A més, és significatiu l’augment de donants en asistòlia controlada respecte del 2021 (+35%), xifres que consoliden aquest tipus de donació a la Comunitat Valenciana.

L’activitat de trasplantament òrgans i teixits també s’ha vist incrementada un 22% respecte al 2021. En concret, s’han realitzat 209 trasplantaments aquest exercici, davant dels 172 del mateix període de l’any passat. Per tipologia, els trasplantaments cardíacs han augmentat un 75% (14 davant de 8), el renal un 24,4% (66,7% entre vius) i els pulmonars, 41,2% (24 davant de 17).

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: