Nomdedéu: “La Comunitat Valenciana ha estat líder en creació d’ocupació i reducció de l’atur durant el primer trimestre del 2022”

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) del primer trimestre del 2022 fets públics aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) i ha destacat “la satisfacció del Consell per uns dades que reflecteixen la Comunitat ha estat líder” en creació d’ocupació i reducció de l’atur durant el primer trimestre del 2022″.

“Avui tenim 39.900 persones més treballant que fa tres mesos (+1,89%) i alhora, 37.900 valencianes i valencians han abandonat l’atur, una reducció superior al 10%”, ha assenyalat el responsable d’Ocupació.

El director general de Labora ha posat èmfasi que les xifres són “considerablement millors que les registrades al conjunt de l’Estat”. “De fet, la Comunitat és una de les úniques cinc autonomies on s’ha incrementat l’ocupació i una de les úniques tres on també s’ha reduït l’atur”, ha apuntat.

Enric Nomdedéu ha afirmat, així mateix, que l’EPA reflecteix “l’enorme evidència dels efectes positius de l’última reforma laboral”. En aquest sentit, ha esmentat un creixement “molt notable” de la contractació indefinida (+66.900) i una disminució dels contractes temporals (-32.100).

Per al director de Labora, “aquestes bones dades obeeixen que la Comunitat Valenciana està aconseguint generar un entorn propici per a la recuperació econòmica, amb estabilitat institucional i polítiques econòmiques i d’ocupació fiables i proactives”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: