Nomdedéu destaca que la campanya estival ha reactivat la tendència de creació de llocs de treball a la Comunitat Valenciana

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les xifres d’atur registrat del mes de juny a la Comunitat Valenciana fetes públiques pel Ministeri de Treball i Economia Social, que reflecteixen una disminució de 3.943 persones aturades, la xifra més baixa en un mes de juny des de l’any 2008

Nomdedéu ha destacat que lʻinici de la temporada turística dʻestiu ha reactivat la creació dʻocupació i continua consolidant una tendència positiva. En aquest sentit, el director general de Labora ha apuntat que les xifres deixen una millora superior al 18% respecte el mateix mes de l’any anterior i més de 77.000 persones que han deixat l’atur.

Tot i que el sector serveis ha estat un dels més beneficiats per la campanya estival, el responsable d’Ocupació ha destacat que la situació ha millorat en totes les activitats econòmiques i ha ressaltat, especialment, el cas de la indústria, on ha baixat un 2,25%.

Pel que fa a la distribució territorial, les comarques amb una influència més destacada del sector turístic són aquelles que han registrat un millor comportament, amb reduccions properes al -5%/-8% de l’atur registrat La Marina Alta, la Marina Baixa o el Baix Maestrat.

Pel que fa a la Seguretat Social, ha guanyat a la Comunitat Valenciana una mitjana de 5.929 cotitzants al juny respecte al mes de maig (0,29%), cosa que ha situat el nombre total de persones ocupades en 2.044.768 i una mitjana anual superior a la nacional.

Finalment, Nomdedéu ha assegurat que, malgrat les bones dades, des de la Generalitat i des de Labora se seguirà “bé a prop l’evolució de les xifres i continuarem oferint noves oportunitats formatives i d’ocupació per avançar cap a un nou model de treball estable i de qualitat”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: