Neix la primera tortuga marina al campament que acull l’únic niu de l’espècie a Espanya

El campament tortuga va il·luminar aquest cap de setmana el seu primer naixement. La tortuga Hope va néixer tres dies després de l’obertura de l’operatiu que s’encarrega de la custòdia i cura d’un centenar d’ous a la platja de la Punta, dins del Parc Natural de l’Albufera, i en què va participar el director general de Medi Natural, Julio Gómez.

El naixement al campament tortuga, organitzat per l’ONG Xaloc i la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Transició Ecològica i Emergència Climàtica, suposa el primer en llibertat de l’únic niu d’aquesta espècie localitzat aquest any a Espanya.

Concretament, es tracta de la posta de 131 ous detectada el 26 de juliol passat a la platja les Ortigues de Guardamar del Segura. En aquell moment 31 dels ous es van traslladar a les instal·lacions de l’Oceanogràfic, mentre que la resta es van enterrar a la platja de la Punta per assegurar la viabilitat del niu en tractar-se d’una àrea protegida.

L’arribada d’Hope es produeix tot just quatre dies després del naixement de la primera tortuga -l’única que ha aconseguit sobreviure- a l’aquari valencià i que va posar de manifest l’avançat desenvolupament embrionari dels ous.

Tant aquesta primera tortuga, com les que aconsegueixin eclosionar a partir d’ara, seran portades a l’Oceanogràfic per certificar-ne el bon estat. Els voluntàries i voluntaris continuaran vigilant el niu durant tota la setmana en espera de nous naixements.

La cura dels ous d’aquesta espècie amenaçada és possible gràcies al lideratge de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Transició Ecològica i Emergència Climàtica i l’ONG Xaloc, amb la col·laboració d’entitats com Paradores, Sintac Recycling, Herbolario Navarro, Singularu , Ribé Salat i Decathlon.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: