Natalia Enguix destaca la valentia de les dones andaluses que van arribar a València en els anys 60, 70 i 80

La vicepresidenta primera de la Diputació de València, Natalia Enguix, ha participat este dissabte a Silla en l’acte organitzat per la Federació d’Entitats Culturals Andaluses de la Comunitat en reconeixement a les dones que van decidir iniciar una nova vida en terres valencianes en els anys 60, 70 i 80 del passat segle. La responsable d’Igualtat en la corporació provincial ha destacat “la valentia d’estes dones treballadores i predisposades a fer el que fora necessari per a millorar la vida de la seua família, dones que tenen ja per davant la meua admiració i enhorabona per tot el que degueren patir en el seu moment per a aconseguir-lo”.

La vicepresidenta primera de la Diputació s’ha dirigit a estes dones andaluses en el Teatre la Plaça de Silla, en el cor del municipi de l’Horta Sud. Acompanyada per la presidenta de la Federació d’Entitats Culturals Andaluses, Puri Torres; i la reina i la dama de la Federació, Carla Picazo i Alicia Suàrez, la responsable d’Igualtat ha posat en valor “el suport que la nostra institució ha donat i seguirà donant a les associacions i col·lectius que reconeixen el paper clau que exercix la dona en la nostra societat”.

“Com a delegada de l’àrea d’Igualtat, per a mi és de gran importància poder veure i assistir a estos actes on puc comprovar el treball ben fet de les generacions presents. Un treball per a la igualtat de gènere i d’oportunitats, un treball en el qual es reconeix el paper fonamental de la dona que tantes vegades ha estat ocult”, ha continuat Enguix, qui ha avançat que des de la Diputació “tractarem sempre de posar els mitjans econòmics necessaris per a continuar retent homenatge a les nostres heroïnes passades i presents, per a continuar treballant en matèria d’igualtat i enfront de la violència exercida contra les dones, i per a fomentar la normalitat democràtica”.

En este sentit, la Diputació de València va crear fa huit anys la primera àrea d’Igualtat en la història de la corporació, des d’on treballa amb els ajuntaments en programes i projectes de formació, sensibilització i prevenció sobre la base de polítiques igualitàries que s’estenen de manera transversal per la resta d’àrees i delegacions de la Diputació. Actualment, Natalia Enguix disposa d’un pressupost pròxim al milió i mig d’euros per a executar estes iniciatives, bona part del qual es ve destinant a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, que compta ja amb 188 ajuntaments adherits a esta plataforma conjunta que contribuïx a l’erradicació de la violència contra les dones.

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d