Mulet: “El PP s’oblida al Senat dels problemes del sector del vi valencià”

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha denunciat que el PP ignora al Senat els problemes que afecten el sector del vi valencià. El PP ha reclamat hui en una moció sobre els vins gallecs demanant que les ajudes s’adeqüen a la realitat de Galícia. “Ignoren als vins i varietats mediterrànies, per això hem demanat també per a elles campanyes de promoció per a les DO més consolidades, les varietats mediterrànies pròpies i les indicacions d’origen més xicotetes com la de Castelló” i velar perquè en la implantació de parcs d’energies renovables en desenvolupament de les polítiques de lluita contra el canvi climàtic i de transició ecològica no s’afecte a zones vitivinícoles en rendiment, “ja que alteraria cultius des de temps immemorials, danys irreparables en el medi rural i greus afeccions paisatgístiques i socials”, ha dit Mulet.

El senador valencià ha reclamat que la Comisión Europea que incorpore finançament extra, més enllà dels Programes Nacionals de Suport al Sector Vitivinícola Español (PASVE), ja que les ajudes al sector no s’adeqüen  a la realitat de nombroses zones productores més enllà de Galícia. La coalició ha demanat incorporar mesures extraordinàries dirigides al sector vitivinícola espanyol per a poder superar la crisi provocada pel COVID-19, de tal forma que tant viticultors com cellers, puguen disposar ara, quan queden poc més de dos mesos per a l’inici de la verema 2021, d’elements que els donen seguretat per a la campanya; destinar fons propis del Ministeri i europeus com a suport al sector vitivinícola i exonerar, com han realitzat altres països del nostre entorn, dels pagaments a la Seguretat Social a les xicotetes i mitjanes empreses vitivinícoles amb dificultats.

Vendimia en verd
La coalició ha reclamat que s’aposte per la verema en verd com a política d’eliminació de raïms per a equilibrar el mercat, dotant-la de fons suficients estatals o europeus als quals puguen acollir-se els sol·licitants de les denominacions d’origen protegides.

“Proposem reforçar les quanties amb les quals se subvenciona al sector del vi, un dels cultius que du milers d’anys al nostre país. Les actuals ajudes són inapropiades, insuficients, per la qual cosa no hi ha més que reclamar ajudes que vagen més enllà a les institucions de l’Estat i Europa. La vitivinicultura és una activitat econòmica notable, essencial per a territoris d’interior, que cuida el paisatge i és un aliat imprescindible en la lluita contra els incendis en generar tallafocs en els seus territoris cultivats i cuidats”, ha remarcat Mulet. La coalició ha demanat respecte en les zones vitivinícoles de gran prestigi com els Alforins a València o a Monòver (Alacant) -recentment visitats per la formació política davant la presentació de megaprojectes- perquè no es vegen massacrats per la bambolla energètica, els fons d’inversió i projectes programats en despatxos de les grans capitals sobre zones naturals i agrícoles i el desacord de les quals ha mostrat la associació de cellerers valencians Terres dels Alforins, per la incompatibilitat d’activitats, que trenca l’equilibri d’aquests paisatges de singular bellesa.

INTERVENCIÓhttps://youtu.be/v2eRg1O7sP8

 

 

 

Informació i Foto: Compromis

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: