Mulet: “El Ministeri ha de lluitar i preguntar-se per què tenim producció de cítrics sud-africans amb matèries actives prohibides i assumir la seua culpa”

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha lamentat hui que el Govern no realitze la més mínima autocrítica amb la presència de substàncies actives en productes agroalimentaris importats i es limite a repetir que “El Govern i el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació tenen un paper summament actiu en la defensa de l’aplicació de les normes fitosanitàries més estrictes en matèria d’importació”, quan la realitat no és així.

Per a Mulet “el Ministeri no només ha de fer tot el possible i lluitar contra les pràctiques de companyies i laboratoris que dominen el panorama mundial dels tractaments fitosanitaris, sinó que ha de preguntar-se com és possible que aliments carregats de productes prohibits estiguen en venda en els lineals del nostre país, permetent-se en aqueixos casos el que no es permet a les produccions locals, que es veuen molt tocades per l’entrada de productes forans que no són bons per a la salut”.

La resposta del Govern evidencia una vegada més el paper passiu del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació amb les males pràctiques que es donen en els controls en els ports europeus i que permet que s’acaben comercialitzant produccions agrícoles que superen els límits màxims de residus (LMR) dels estàndards europeus de seguretat alimentària, la qual cosa deixa als consumidors en una posició de feblesa i inseguretat.

Però les organitzacions agràries denuncien constantment que alguna cosa falla en la cadena, ja siga Sanitat Exterior o el Ministeri de Consum, però la realitat és que hi ha productes que no són bons per a la salut i provenen de països en els quals es poden utilitzar determinats productes químics ací prohibits. Si tot això està passant no serveix com a resposta i sembla un insult a la intel·ligència, que el Govern diga que la presència en els cítrics de matèries actives autoritzades a Sud-àfrica diferents a les de la Unió europea no implica un avantatge competitiu respecte les produccions europees, quan saben àmpliament de que parlem de substàncies il·legals en el nostre continent. Planas i els seus segueixen amb la seua passivitat. Ells sabran per què”, conclou.

 

 

 

Informació i Foto: Compromis

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: