Mulet (Compromís) reprèn a Escrivá pel fracàs de la gestió de l’IMV i la seua incompetència i per fer oposició a les polítiques valencianes

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha reprovat al titular d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, la seua falta de transparència i criteri a l’hora d’explicar el tracte discriminatori contra les CCAA sense règim foral, en excloure-les de la capacitat de gestionar l’Ingrés Mínim Vital (IMV) com sí ha previst per a Euskadi i Navarra.

“En 10 mesos ha sigut incapaç de contestar-nos el perquè. També al setembre vam demanar la seua compareixença perquè explicara la impugnació del Decret de la Generalitat que complementaria l’IMV  amb la Renda Valenciana d’Inclusió. Quan per fi ve al Senat, el president de la mesa ens deixa tres minuts i mig, una altra descortesia i falta de consideració de la qual prenem nota”, ha manifestat el senador valencià.

Mulet ha declarat que “como bé sap el senyor ministre, porta quasi un any de manifesta incompetència, de falta de respecte a aquesta cambra. Porte mesos fent-li preguntes escrites que no és capaç de contestar. Vostè o el seu departament falten a la veritat contínuament quan parlen de contacte continu amb la Generalitat Valenciana, quan la realitat és que han menyspreat el treball igual o millor que d’altres CCAA que estan exercint en polítiques socials i ha mentit de manera reiterada en les seues respostes”.

El representant de Compromís ha censurat que Escrivá no haja atès a les CCAA que volien gestionar coordinadament l’IMV, no ha sigut capaç d’aportar ni un sol dels documents requerits; no ha atès a les peticions fetes per governs autonòmics. “Ha anat al País Valencià dues vegades per a, en teoria, abordar la cogestió dl’IMV i ha sigut incapaç de convocar a la vicepresidenta i consellera del ram, que és qui té les competències, perquè des del principi han volgut usar l’IMV de manera partidista. I clar, pacten amb Euskadi i Navarra, i deixen a la resta al marge. Vostès i els seus pactes, … ànimes de cànter. Ja veuen que també li ixen malament, com en Murcia i per no voler acordar des del principi la gestió amb les CCAA, han fracassat rotundament i el problema és que el seu fracàs castiga a la gent necessitada. Ni fan ni deixen fer”.

El representant valencianista ha lamentat que, per la gestió d’Escrivá, hi haja milers de persones que necessiten l’IMV desatesos i li ha reclamat que “aparten l’arrogància, cogestionen i pacte de debò amb les CCAA no com a Múrcia, sense posar bastons a les rodes, perquè la gent espera col·laboració i eficàcia en aquest moment i no promeses” i li ha recordat que “mentre l’IMV ha rebutjat el 59% de les sol·licituds al País Valencià, la RVI ha acceptat el 89% de les sol·licituds”.

Pensionistes
Por un altre costat, el portaveu de la coalició li ha recordat en titular ministerial la necessitat d’escometre reformes per a protegir als jubilats “que viuen una situació intrínsecament injusta”, tal com li demanen els portaveus del Pacte de Toledo, més de 40 ajuntaments, 9 diputacions, 14 parlaments autonòmics o Congrés i Senat a través de Mocions i PNLs. Així, li ha interpel·lat per la finalització dl’estudi sobre les llargues carreres de cotització i si pensa eliminar sense més demora els coeficients reductors a les persones jubilades anticipadament, actuals i futurs, forçosos o voluntaris amb 40 anys o més cotitzats i que la seua aplicació siga efectiva des del moment que es modifique la llei.
 

 

Informació i Foto: Compromis

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: