MUBAG organitza un fòrum sobre el museu digital per donar a conèixer la seva aposta per altres mitjans d’exposició

El MUBAG acollirà demà dimarts la jornada “El museu digital: gestió, difusió i accessibilitat” per donar a conèixer l’acció pilot desenvolupada dins del projecte europeu Next-Museum. El fòrum es clourà amb la inauguració d’una obra d’Elena Aguilera, dins del cicle ‘La finestra de l’art’.

La proposta consisteix en crear un prototip d’app de geolocalització per difondre amb recursos digitals l’exposició permanent del Museu de Belles Arts alacantí. A més, a la trobada es mostraran altres alternatives a aquestes aplicacions mòbils que inclouen la localització d’obra, tant a la sala com al magatzem, l’elaboració d’informes de conservació en línia quan les peces surten a altres exposicions i jocs per conèixer la col·lecció , així com la seva accessibilitat.

Tal com ha explicat el diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, “des de la Diputació d’Alacant volem compartir aquestes experiències i eines digitals amb altres museus i amb aquelles persones interessades en aquestes opcions, que cada cop són més habituals al dia a dia dels centres culturals”.

Aquesta jornada sobre el projecte Next-Museum, coordinada per la tècnica del museu, María José Gadea, comptarà amb la participació del director del MUBAG, Jorge Soler; el professor dEnginyeria Multimèdia de la Universitat dAlacant, José Vicente Berna; el coordinador i expert en noves tecnologies de Visivalab, Ricardo Auci; i les tècniques del MUBAG, Maria Gazabat i Gadea.

D’altra banda, l’acte de cloenda d’aquesta trobada serà la inauguració de la tercera edició de “La finestra de l’art” dedicada a Elena Aguilera i la seva obra Per sempre al centre del jardí, donada al MUBAG el 2022 per Francisco Javier Ruiz, amic de l?artista. La pintura forma part de la sèrie que va desenvolupar Aguilera entre el 2002 i el 2012 amb el mateix títol que un dels versos de Robert Gómez i Pérez, l’obra poètica del qual va inspirar l’artista en la creació de grans llenços de format vertical.

Com en ocasions anteriors, la mostra es completa amb un vídeo elaborat pel departament d’Imatge de la Diputació per aproximar l’espectador al procés creatiu de l’artista i conèixer-ne la trajectòria. Com ha manifestat el diputat, “un exemple perfecte de storytelling per difondre una exposició en primera persona i fer-la més propera al públic”.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d