MUA inaugura una nova edició de les Trobades d’Art Contemporani

L’estreta i fructífera col·laboració entre la Universitat d’Alacant i la Diputació d’Alacant ha permès, un any més, que el MUA sigui el perfecte escenari per acollir l’exposició del 23è Concurs Trobades d’Art Contemporani organitzada per l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil- Albert. EAC 2023 s’inaugura demà divendres 26 de maig, a les 18 hores, i es podrà visitar fins al 16 de juliol.

Entre les més de 130 propostes artístiques presentades al certamen, de procedència nacional i internacional, se n’han seleccionat 23 que destaquen per la seva gran diversitat disciplinar i conceptual. Instal·lacions escultòriques, fotogràfiques i audiovisuals, peces videogràfiques, art tèxtil, dibuix, pintura, ceràmica o intel·ligència artificial es donen la mà per mostrar una àmplia panoràmica de la creació més contemporània; un àmbit de recerca plàstica que genera metàfores visuals convertides en testimonis de temps convuls i complex, ple de tensions, incerteses i vulnerabilitats, però també de reptes i oportunitats.

A través de les seves creacions, el grup d’artistes presents a aquesta mostra dóna resposta a les preocupacions socials, vitals, polítiques i mediambientals que tots compartim. A les seves obres ens enfrontem a la deshumanització dels conflictes bèl·lics, la censura i els límits imposats a la creació, l’excessiu consumisme i mercantilització de les nostres societats contemporànies, la recuperació de la memòria de les primeres lluites feministes o dels nostres espais industrials abandonats, les conseqüències del Brexit, els biaixos discriminatoris de la intel·ligència artificial o la sobreexplotació dels recursos naturals i la fragilitat dels ecosistemes.

L’actualitat i agudesa de les seves reflexions no ens poden deixar indiferents, el seu compromís, sensibilitat i empatia són contagiosos; tota una invitació a endinsar-nos en universos creatius on prendre consciència, evocar records, experimentar emocions o deixar-se emportar per la imaginació.

Autors seleccionats:

Roberto Aguirrezabala. Ana Beltrán Porcar. Carla Cañellas. Maria Carbonell. Alexandre Cerón. Pilar del Port. Ana Dévora. Olga Diego. Pau Figueres Ortiz. Leticia Gaspar García. Antonio Guerra. Miriam Isasi. Elena Jiménez. Damià Jordà. Gala Knörr. Silvia Lerín. Elisa Lozano Chiarlones i Rocío Villalonga. Victòria Maldonado. Pascual+Vincent (Pascual Martínez i Vincent Sáez). Pablo Sandoval. Pilar Soberón. Jesús Tarruella. Josep Tornero

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: