Política

Monica Oltra presenta una campanya del 8M que advoca per crear referents femenins

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha advocat per crear referents femenins socials perquè “ajudin a les nenes a somiar, a creure en elles mateixes i creure en que tot és possible”.

Mónica Oltra ha presentat a Elx, al costat del secretari autonòmic d’Igualtat, Alberto Ibáñez, la campanya institucional d’aquest any amb motiu de la celebració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, que sota el lema ‘Vull ser com … ‘, és un “reconeixement necessari a les dones que malgrat les dificultats han arribat molt lluny, demostrant la seva vàlua, el seu geni”.

Però també, ha precisat la vicepresidenta del Consell, és un homenatge a totes les dones que pel fet de ser-ho “hem de viure una situació de discriminació estructural i permanent”.

Així, la campanya d’enguany compta com a ambaixadores i cares visibles amb Anna Lluch, Cristina Durán, Reyes Martí i Ana Montañana, quatre dones que, segons ha explicat la vicepresidenta del Consell, representen “com de bones podem ser les dones”.

Anna Lluch i Hernàndez, la metgessa del càncer, és tot un referent en oncologia a la Comunitat Valenciana ia l’Estat espanyol. Científica, investigadora, catedràtica, ha estat guardonada amb premi Isabel Ferrer i l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana al Mèrit Científic.
Reis Martín Miró, “cohetera”, és la pirotècnica de referència. Una dona pionera que s’ha guanyat l’espai dins d’un món altament masculinitzat. Amb una vintena de premis i el reconeixement del sector, és dirigent d’una empresa familiar que ve de 5 generacions.

Cristina Durán Costell, il·lustradora i dibuixant, és una d’aquestes joves que es va llançar a l’aventura de viure del seu art, que va reactivar l’associació de professionals de la il·lustració de València i que fins i tot és fundadora de l’European ILLUSTRATORS Fòrum. Els seus treballs tenen varies edicions i han merescut reconeixement i premis diversos.

Anna Montañana i Gimeno, jugadora de bàsquet i entrenadora professional, una competidora nata, que va debutar amb “14 anys almenys 1 dia” i que ha arribat a un palmarès amb la selecció espanyola amb medaller de bronze, plata, or i diploma olímpic, ha estat recentment contractada com a entrenadora tècnica en la lliga ABC, sent la primera en els últims 12 anys.

La vicepresidenta del Consell les ha qualificat de “persones excepcionals” que més enllà del seu gènere, “han assolit fites memorables dins de les seves professions” i a les que el fet de ser dones “simplement els augmenta el mèrit per haver causa demostrar-doblement”.

Per a Oltra, aquestes quatre dones són més les ambaixadores de moltes més “dones fantàstiques”, que estan fent un “treball excepcional” en els seus àmbits i que val la pena “posar-les en valor”.

En la seva intervenció Oltra ha animat a fer “gran aquesta genealogia” i a compartir a les xarxes el hastag ‘Vull ser com …’, perquè “tenim moltes dones valentes i aquesta és una forma de posar-les en valor”.

feminisme

La vicepresidenta del Consell ha fet referència al moment actual del feminisme, “una nova onada de reivindicació que està impregnant aquest món globalitzat” i ha citat la marxa de les ‘Pussy cats’ contra el masclisme de Trump, el «Em Too» i la actual vaga mundial per al dia 8 de març.

En aquest sentit ha valorat que s’està aconseguint “un punt de nou impuls i sobretot de no retorn i ho estem fent, entre totes i entre tots”, perquè tal com ha concretat, “sense les dones al món s’atura i sense els homes el feminisme no es consolida, ens necessitem, som les dues parts d’un tot “.

Accions del Consell

Per Mònica Oltra, és imprescindible que les polítiques públiques estiguin al costat dels moviments feministes i ha volgut anomenar algunes de les polítiques que el Govern valencià realitza per impulsar els drets de la ciutadania.

Així, en la mateixa línia de la campanya institucional del 8 de març de visibilitzar les dones com a referents, Oltra ha assenyalat diverses accions impulsades pel Consell. Entre elles ha precisat la uiqui-trobada per a la incorporació de dones a la Uiquipèdia organitzada per l’IVAJ.

Sobre això, el Consell està treballant a través de la taula per la coeducació en la revisió dels currículums per a la incorporació de referents femenins o activitats com ‘Juno a la tardor’, un cicle de dones creadores amb 18 activitats a 10 municipis del Sud, teatre, dansa, exposicions, cursos, o el programa Resiete, de relectura de l’art implantat al Museu de Belles Arts d’Alacant.

 

 

Informació i Foto: http://www.gva.es

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint