Mompó: “Recuperarem el pes de la Diputació de Valencia perquè tots els municipis senten el seu suport”

El ple extraordinari de la Diputació de València celebrat este matí ha donat a conéixer les àrees de la corporació provincial que regiran la institució de 2023 a 2027, així com la creació i composició de les corresponents comissions informatives.

El president de la Diputació de València, Vicent Mompó, ha manifestat que “volem recuperar el pes de la institució perquè tots els municipis senten el suport de la Diputació de València”. Així mateix, Mompó ha advocat per una “Diputació municipalista que se centre en els nostres pobles, en què tots els valencians i les valencianes tinguen els mateixos serveis, i no a discutir si una actuació és d’esquerres o de dretes”.

L’estructura corporativa compta amb una presidència, a càrrec de Vicent Mompó, de la qual depenen les àrees funcionals de govern, amb dues vicepresidències a càrrec de Natalia Enguix (vicepresidenta primera) i Reme Mazzolari (vicepresidenta segona).

El nou organigrama inclou set grans àrees que abordaran la gestió en cinc Comissions Informatives Permanents que cada mes es reunixen de manera ordinària amb anterioritat al Ple i a la Junta de Govern:

-Cooperació Municipal

-Medi Ambient i Carreteres

-Benestar Social i Cultura

-Hisenda i Turisme

-Administració general

Quant a les Comissions Informatives, estaran integrades pels membres designats pels diferents grups polítics atesos els criteris de representativitat i proporcionalitat.

Nova Junta de Govern

També han sigut designats els diputats que, juntament amb el president Vicent Mompó, integren la Junta de Govern: Reme Mazzolari, Francisco Teruel, Avelino Mascarell, Immaculada González, Laura Sáez, Ricardo Gabaldón, Carlos F. Bielsa, Dolors Gimeno, Sergio Pastor i Natalia Enguix. Igual que en la passada legislatura, en ella estaran representats tots els grups polítics que conformen la Diputació.

Sessions plenàries

La corporació manté el règim de sessions establit. El Ple serà convocat, en sessió ordinària, el tercer dimarts de cada mes en el saló de Plens de la institució, i les Comissions Informatives el segon dimarts de cada mes.

Composició de govern

L’estructura definitiva de l’equip de govern de la institució provincial queda així: Natalia Enguix, vicepresidenta primera, es posarà al capdavant de les àrees de Cooperació Municipal i Internacional, Igualtat i Memòria Democràtica i Comarcalització. Així mateix, la diputada de Ens Uneix dirigirà Relacions amb la Generalitat, una àrea de nova creació que té com a objectiu coordinar les actuacions entre totes dues institucions.

La diputada Reme Mazzolari, vicepresidenta segona, assumirà també les àrees de Carreteres i de Contractació. Avelino Mascarell dirigirà Medi Ambient, Prevenció de Riscos Forestals, Desenvolupament Rural i Consorci Provincial de Bombers; mentre que Immaculada González se situarà al capdavant de Benestar, Inclusió Social i Salut Pública; i Francisco Comes, Educació i Cicle Integral de l’Aigua.

L’àrea de Cultura serà a càrrec de Francisco Teruel; Rocío Gil dirigirà Joventut i Teatres; i Pedro Cuesta, Turisme i Esports.

Laura Sáez gestionarà l’àrea d’Hisenda; i Paz Carceller, Assistència Jurídica i Tècnica a Municipis. Per part seua, Juan Ramón Adsuara s’encarregarà de Fons Europeus, Administració Electrònica i Innovació.

L’equip de Govern es completa amb l’àrea d’Administració General i Bandes de Música, dirigida per Ricardo Gabaldón; i Govern Obert i Integritat Institucional, sota la direcció d’Amparo Folgado.

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: