Mollà: ‘Els elements de tensió mai han ajudat a millorar la gestió de l’aigua, és el moment de construir sobre la base de l’acord’

La consellera d’Agricultura i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha indicat que “els elements de tensió mai no han ajudat a millorar la gestió de l’aigua, és el moment de construir sobre la base de l’acord”.

Mollà ha participat aquest dimarts a la taula titulada ‘És possible un pacte d’Estat per adaptar la política de l’aigua al canvi climàtic?’, dins de la segona jornada dedicada al futur de l’aigua, que se celebra al Museu d’Art Contemporani ( MACA) d’Alacant.

“Cal obrir el prisma, veure quins són els recursos de l’aigua, preveure inversions que han de ser més grans i fer una planificació”, ha argumentat. A més, s’ha referit a les alternatives de gestió i ha assenyalat que “la reutilització i la dessalació si no són un recurs per als agricultors, no són una bona política”

La consellera ha reconegut que intentar assolir un pacte dʻEstat sobre lʻaigua pot provocar “frustració” i ha advocat per “discutir les polítiques dʻEstat de lʻaigua des del diàleg ilʻaval tècnic”.

Els fons Next Generation ens han donat una finestra d’oportunitat, ha recalcat la consellera i ha posat com a exemple el projecte de les depuradores de Racó de Lleó i Monte Orgegia a Alacant, que permetran reutilitzar per al reg entre 22 i 24 hectòmetres cúbics anuals de aigua.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: