Mollà destaca “el suport directe a la renda del pagès” que suposa augmentar en 10 milions els ajuts per a la contractació de l’assegurança agrària

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) acaba de publicar la resolució que dóna llum verda a la decisió de la conselleria dAgricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica dincrementar amb 10 milions deuros addicionals el pressupost destinat a fomentar la contractació de l’assegurança agrària.

La consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, ha destacat que aquesta mesura “suposa un suport directe a la renda dels pagesos i ramaders valencians en un context especialment difícil a causa de l’escalada de preus de l’energia i de determinades matèries primeres motivada fonamentalment per les conseqüències que té la guerra d’Ucraïna sobre l’economia internacional”.

L’augment pressupostari esmentat s’emmarca, efectivament, en el paquet d’accions que està posant en marxa la Generalitat per ajudar els diferents sectors productius que s’estan veient afectats per la inestabilitat en incertesa que genera als mercats el conflicte bèl·lic.

Els ajuts destinats a la subscripció de l’assegurança agrària repercuteixen de manera directa en la compensació dels costos de producció a què han de fer front els agricultors i ramaders, ja que es perceben en el mateix moment de formalitzar la pòlissa d’assegurança.

A més, és igualment destacable el fet, tal com ha posat en relleu la consellera, que els dos majors increments percentuals en la subvenció de l’assegurança, que passen del 25% al ​​35%, es concretin en les dues modalitats que tenen més demanda per part del sector.

Amb aquest augment pressupostari, la partida assignada a potenciar la contractació d’aquesta eina bàsica per a la protecció de pagesos i ramaders es dispara aquest any dels 28,5 milions inicialment assignats als 38,5 milions.

En aquest sentit, el secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Roger Llanes, ha apuntat que “som, amb molta diferència, la comunitat autònoma de tot Espanya que més fons destina a aquesta partida, cosa que acredita el compromís ferm i decidit del Govern valencià amb el sector”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: