Mollà destaca el lideratge valencià en el sector del caqui amb el 87% de la producció estatal i un 7% més de valor exportat

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha destacat el lideratge de el sector de l’caqui a la Comunitat Valencian, amb un 87% de la producció estatal i 151.500.000 d’euros de valor exportat, el que suposa un creixement interanual de l’7%

Mollà, que ha participat avui en la presentació de la campanya de la Denominació d’Origen Protegida ‘caqui Ribera d’el Xúquer’, ha felicitat el Consell Regulador pel 20 aniversari des del reconeixement europeu a aquesta “varietat local única al món”

“El caqui s’ha convertit en emblema de la Comunitat Valenciana pel seu valor afegit i diferencial”, ha assenyalat la consellera a més de repassar algunes xifres de el sector, com les més de 16.000 hectàrees de cultiu o les 428.608 tones de producció.

El president de el Consell Regulador, Cirilo Arnandis, ha assegurat: “Tenim una denominació d’origen que compleix amb tots els requisits i avui estem en 40 països amb nom propi. El creixement ha estat magnífic, això és una sort per a la Comunitat Valenciana”

La titular d’Agricultura he llançat, a més, un missatge de suport a el sector per l’impacte de la pedra del mes de setembre a les explotacions i ha valorat el comportament responsable dels agricultors i agricultores amb la subscripció de l’assegurança agrària.

“La Comunitat Valenciana és epicentre de l’canvi climàtic com constaten tots els estudis. Enfront de la recurrència de l’adversitat meteorològica hem pujat l’aportació a Agroseguro fins als 28,5 milions d’euros perquè l’increment de l’preu de la pòlissa no repercuteixi en la rendibilitat de les persones agricultores “, ha explicat.

Redoblar els esforços en lluita i control

Pel que fa als desafiaments que té aquesta fruita en l’actualitat, la Conselleria treballa, al costat de l’IVIA, les universitats, instituts agroforestals i de química agrícola, en la investigació i recerca de solucions davant les espècies de ‘cotonet’ i d’altres plagues que afecten a l’caqui.

Els avenços aconseguits fins al moment es basen en identificar les feromones de les principals espècies de ‘cotonet’ al caqui, a més de desenvolupar un dispositiu per al control de tres de les espècies amb un assaig de seguiment i avaluació de danys en cinc parcel·les de Alginet, Carlet i l’Alcúdia. Aquests treballs també s’orienten a el tractament de la mosca blanca i la taca foliar.

A més, la Conselleria manté reivindicacions i negociacions per exigir tractaments eficients i més controls davant la constatació de l’entrada de plagues importades que “són capaços d’afectar a altres cultius molt arrelats al nostre territori, com és el cas de l’caqui”, segons ha afirmat Mollà.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: