Mollà demana inversions d’acompanyament per garantir l’eficiència i la garantia hídrica

La Consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha defensat el respecte “indiscutible” als acords vigents en matèria hídrica, en referència al transvasament Tajo-Segura-alhora que ha demanat inversions en infraestructures al conjunt del territori espanyol per garantir l’eficiència.

Mollà, que ha mantingut a València una reunió de treball amb el conseller d’Aigua, Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Regió de Múrcia, Antonio Luengo, ha destacat la necessària col·laboració entre administracions que tenen interessos compartits i comuns com la Comunitat Valenciana i Múrcia .

L’aigua ha centrat la trobada entre la consellera valenciana i el conseller murcià on tots dos han coincidit en el full de ruta ia mantenir una actitud activa i positiva per garantir les aportacions hídriques essencials per al sector productiu de les dues comunitats autònomes.

“L’aigua és un dret humà, no té amos ni fronteres”, ha afirmat Mollà, que ha proposat un pla d’actuació en tots els vessants donat el caràcter global de l’aigua, així com l’aplicació d’energies renovables en sectors estratègics com precisament la gestió dels recursos hídrics paa garantir que “no es malgasta ni una gota d’aigua”.

La consellera ha repassat alguns altres dels temes de la reunió com la gestió de residus, en què ha valorat l’abocador de la Muraga a Oriola com a “exemple de col·laboració i bon fer” entre administracions, o les particularitats agrícoles comuns de tots dos territoris en el marc de la nova Política Agrícola Comuna (PAC).

Informació i Foot: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

%d bloggers like this: