Mollà crida a actuar de manera urgent per a frenar l’avanç de la desertificació al Mediterrani

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha remarcat la necessitat d’actuar de manera urgent front el canvi climàtic, durant l’obertura del simposi “Cultivar l’aigua, frenar la desertificació”.

La consellera ha alertat sobre els episodis meteorològics extrems, cada vegada més virulents i recurrents, a conseqüència del canvi climàtic unit a l’avanç del dèficit hídric, l’erosió del sòl, la sequera, la degradació i la desertificació al Mediterrani.

Mollà s’ha referit als informes que constaten que el Mediterrani és un dels “punts calents” de l’emergència climàtica, agreujada per l’increment de la temperatura de la mar. En aquest sentit ha assenyalat la necessitat de respondre des de la ciència per a impulsar propostes eficaces i encertades en adaptació i mitigació.

La jornada ha reunit experts científics com el director emèrit de la Fundació Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM), Millán Millán, que ha repassat el resultat de les investigacions sobre els desequilibris que provoquen en uns territoris pèrdua de precipitacions i desertificació, mentre uns altres pateixen l’efecte contrari en forma d’inundacions i pluges torrencials.

El documentalista i ambaixador d’ecosistemes de la Commonland Foundation, John D. Liu, ha explicat el seu projecte orientat a revertir la desertificació. En aquesta mateixa línia se situa l’exposició de l’enginyer marítim i de projectes, Ties van der Hoeven.

Per part seua, la doctora en biologia i directora científica del Basque Centre for Climate Change, María José Sanz, ha parlat sobre la restauració dels ecosistemes i els aspectes ecològics i socioeconòmics que intervenen.

La secretària autonòmica, Paula Tuzón, ha conclòs que l’objectiu de la reunió és “sumar la visió i experiència dels experts dins del marc transversal de la Conselleria” destacant l’avantprojecte de Llei de Canvi Climàtic i Transició Ecològica, així com l’estudi de l’impacte de l’emergència climàtica sobre la costa mediterrània i l’Estratègia Valenciana de Canvi Climàtic entre altres.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: