Mollà anuncia que la Comunitat Valenciana disposarà de 129 milions d’euros més per potenciar els plans de desenvolupament rural a 2021 i 2022

La modificació de el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de la Comunitat Valenciana va a permetre disposar de 128,9 milions d’euros addicionals durant aquest any i el següent, una quantitat molt significativa que proporcionarà major múscul financer per sufragar les accions previstes en aquest tipus de projectes, entre els quals s’inclouen línies tan fonamentals per al futur de el sector, com la incorporació de joves a l’activitat agrària, les inversions en indústries agroalimentàries o els plans de millora d’explotacions. Així mateix, a través d’aquest tipus de fons es financen també importants mesures de caràcter mediambiental.

La consellera d’Agricultura i Transició Ecològica, Mireia Mollà, acompanyada pel secretari autonòmic i director de l’Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària, Roger Llanes, ha explicat avui les novetats de el marc financer de l’PDR, durant la reunió de Comitè de Seguiment de l’ programa.

Durant la seva intervenció, la consellera Mireia Mollà ha posat en relleu que “aquesta major disponibilitat de fons, que tindrem durant aquest any i el que ve, ens permet reforçar la dotació pressupostària per potenciar algunes de les mesures més demandades pel sector i de major valor en termes estratègics “.

Fons Next Generation

Per la seva banda, Roger Llanes ha comentat que aquests diners addicional té el seu origen, d’una banda, “en la distribució dels fons de recuperació Next Generation, que per a la Comunitat Valenciana ascendeixen a un total de 17,6 milions per 2021 i 2022 , mentre que, d’altra banda, el repartiment dels fons Feader de Transició va reportar altres 59 milions d’euros a la Comunitat Valenciana entre aquest any i el següent “.

Si a aquestes xifres se li afegeixen les inversions tant de les arques pròpies de la Generalitat com de el Govern central, que generaran ia complementar al seu torn els referits fons, la quantitat final estimada de pressupost addicional per al PDR en 2021 i 2022 ascendeix a 128.900.000 d’euros.

Des d’una perspectiva més àmplia, i prenent en consideració la totalitat de l’PDR establert per al període 2014-2020, més els dos anys de transició previstos, el pressupost global de què disposarà la Comunitat Valenciana, després de la inclusió dels fons addicionals incorporats mitjançant aquesta darrera modificació, s’eleva fins 578.900.000.

Durant la reunió mantinguda amb el sector es va informar també, entre altres aspectes, de l’grau d’execució de l’PDR durant aquest any i es va indicar a l’això que a mitjans de juny la despesa compromesa era de 323.900.000, mentre que l’import dels pagaments declarats a la Comissió Europea s’ha concretat en 237.200.000, la qual cosa suposa un increment de més de 23,5 milions respecte a l’any passat. En aquesta mateixa trobada es va aprovar també l’informe anual d’execució de l’PDR.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: