Moliner traslladarà al Comissari europeu d’Energia les reivindicacions del sector ceràmic provincial

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, traslladarà al comissari europeu d’Acció pel Clima i l’Energia, Miguel Arias Cañete, la veu del sector ceràmic de la província. Així, el president castellonenc es reunirà demà a Brussel·les amb el comissari per donar suport al sector en les seves al·legacions presentades a l’esborrany del Pla Nacional Integrat d’Energia i Clima (PNIEC) del Ministeri per a la Transició Ecològica del Govern d’Espanya referents a la cogeneració energètica.

Moliner ha assegurat que “portem la veu de Castelló a Brussel·les perquè es tingui en compte la visió i les preocupacions d’un sector clau per al futur de la nostra província, un sector que vol seguir sent emblema de la competitivitat industrial i principal motor generador de ocupació en els nostres municipis “.

En aquest sentit, Moliner ha assenyalat que “la nostra indústria ceràmica té una bona part de la seva activitat pivotant al voltant de la cogeneració. Bona part dels llocs de treball pivoten al voltant de la rendibilitat que presta la cogeneració, i la intenció del Govern de tancar les cogeneracions afecta de forma molt violenta al sector ceràmic “.

Cal tenir en compte que no és habitual que un Comissari es reuneixi amb un representant provincial, cosa que el president Moliner ha agraït. “Vaig demanar aquesta reunió i de forma excepcional i inusual un Comissari europeu es reunirà amb un representant provincial, així que com demà tinc aquesta reunió aprofitaré aquesta oportunitat per demanar que la Unió Europea obri un espai de negociació on els sectors implicats puguin opinar i defensar els seus postures. Caminarem cap a aquest objectiu de les energies renovables però aquesta transició s’ha de fer de manera sostenible i no afectant tan rotundament a la rendibilitat d’un sector tan important com el ceràmic “.

Cal tenir en compte que és la primera vegada que un comissari europeu s’interessa específicament per aquesta qüestió que tant preocupa el principal sector industrial de la província i que la reunió amb el president Moliner es produeix en un moment molt oportú, en tractar encara de un esborrany i no una legislació o normativa definitiva.

Defensar els interessos de Castelló a Europa

El caràcter europeista de Moliner en tota la seva trajectòria política al capdavant de la Diputació de Castelló l’ha portat a mantenir constant la seva defensa dels interessos de la província de Castelló, també a la Unió Europea. Així, ja sigui com a president en el seu dia del principal lobby europeu de províncies Partenalia i ara a través de l’oficina informativa Europe Direct Castelló, el president del Govern Provincial manté obert de forma permanent un canal d’informació i comunicació amb les actuacions i directives europees que poden afectar d’alguna manera a la província de Castelló.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: