Moliner convoca a Sevilla una cimera de Partenalia contra el canvi climàtic

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, abanderarà l’objectiu del desenvolupament local sostenible en convocar a Sevilla com a president del major lobby europeu de províncies Partenalia una cimera contra el canvi climàtic. La trobada, que tindrà lloc durant tot el dia de demà dimecres, 13 de desembre, complirà amb l’objectiu de fomentar la cooperació entre els membres de Partenalia i les municipalitats dels seus territoris, recolzar els seus esforços cada vegada més grans per posar en marxa actuacions decisives encaminades a fer del desenvolupament local sostenible una realitat tangible i proporcionar les directrius necessàries per a l’èxit d’aquesta iniciativa.

El diputat provincial de Sostenibilitat, Mario García, ha posat en valor “la gran utilitat que tindrà aquesta trobada per conèixer què estan fent altres províncies per reduir emissions i introduir mesures per aconseguir un desenvolupament sostenible, també en l’àmbit local. De vegades escoltem parlar dels efectes del canvi climàtic i percebem com llunyans tant els efectes com les mesures que es poden prendre per evitar-los, i no és així, des de les diputacions, des dels ajuntaments hem de treballar per reduir al mínim la contaminació de la nostra activitat diària “.
En aquest sentit, García ha recordat que “aquesta cimera neix a conseqüència de la Declaració d’Ourense aconseguida per Partenalia aquest mateix any, ja que es contextualitza en els seus objectius”.

I és que seran representants polítics i tècnics de les Àrees de Desenvolupament Sostenible, Desenvolupament Local, Energia i Medi Ambient de les Diputacions sòcies de Partenalia els que protagonitzin aquesta trobada per estar especialment implicats en la gestió del pacte d’alcaldes i l’aplicació de polítiques que contribueixin a mitigar els efectes del canvi climàtic a les províncies europees.

Un programa de primer nivell
En el desenvolupament d’aquesta Trobada d’Autoritats Locals per al Clima i l’Energia, destaca la intervenció de Ciarán O’Sullivan, de l’Oficina Central a Brussel·les del Pacte d’Alcaldes per al Clima i l’Energia que exposarà el paper de les autoritats locals com actors de la sostenibilitat i les modalitats de cooperació europees amb les autoritats locals intermèdies.

També la ponència d’Ana Díaz, representant del Joint Research Center de la Comissió Europea a Sevilla sobre les noves orientacions de la UE després de l’Acord de París, en particular els nous reptes i oportunitats per a les autoritats locals fins a 2030.

Durant la taula rodona de bones pràctiques, moderada per Mario García, diputat de Sostenibilitat de la Diputació de Castelló, es compartiran solucions innovadores per a reptes com el tractament intel·ligent i integrat de la radioactivitat natural en els serveis d’abastament d’aigua, la reducció de la energia en els edificis públics, la detecció intel·ligent de fuites d’aigua, enfocaments integrats que uneixin energia i desenvolupament rural sostenible i finalment es tractarà de donar resposta a la qüestió de com les províncies poden donar suport a les actuacions locals dels municipis.
La sessió està organitzada per la Presidència de Partenalia, ostentada per a Diputació de Castelló en col·laboració amb la Diputació de Sevilla, líder del grup de treball sobre Sostenibilitat.

 

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: