Mojácar aconsegueix un retorn mediàtic de 700.000 euros després de ser elegida protagonista de la campanya nadalenca de Ferrero Rocher

Mojácar ha estat finalment la localitat triada per protagonitzar la campanya nadalenca de Ferrero Rocher “Juntos Brillamos Más”. D’aquesta manera, el fabricant de xocolates regala a la població almerienca una il·luminació nadalenca extraordinària perquè sigui gaudida per vilatans i visitants, a més de gravar un espot publicitari que s’emetrà durant tot el Nadal on apareixen diferents racons de la localitat mojaquera.

La consultora de comunicació Simbiu mesura l’impacte mediàtic que té aquesta campanya a través d’un estudi independent on s’analitzen peces informatives dels mitjans de comunicació espanyols en els diferents formats. La consultora calcula que Mojácar ha arribat fins al moment a 693.640 euros de retorn mediàtic gràcies a aquesta promoció de Ferrero des del 12 de desembre, data en què es va donar a conèixer el poble guanyador, fins al 20, incloent-hi l’impacte mediàtic de l’encesa de la il·luminació i l’enregistrament de l’anunci. Això vol dir que la població almerienca hauria d’invertir aquesta quantitat en publicitat per aconseguir el mateix impacte als mitjans.

Durant aquest període on es registren les principals fites de la campanya, Mójacar ha aparegut un total de 486 vegades als diferents suports mediàtics espanyols. Aquesta repercussió també suposa un benefici per a l’empresa de bombons, ja que aconsegueix generar presència en mitjans sense utilitzar publicitat i aconsegueix despertar a l’audiència una atenció diferent i de més implicació.

Els mitjans digitals són els que més cobertura han prestat a la campanya de Ferrero Rocher al municipi de Mójacar. La major part d’informacions es registren en aquest suport (420). Mentre la resta es distribueix entre premsa (45), ràdio (17) i televisió (4).

La premsa on line presenta un grup heterogeni de mitjans, que abasten des d’edicions digitals amb una audiència important, com ara As, Hola o El Español, fins a publicacions molt locals, la informació en paper s’ha publicat eminentment en diaris de caràcter provincial. En aquest suport destaquen, sobretot, les principals capçaleres d’Almeria, on ha estat fins i tot un dels temes de portada. Així mateix, també ha tingut repercussió a la premsa de les diferents províncies andaluses ia Aragó, ja que l’oscenca Aínsa era una de les competidores. Aquesta línia informativa de caràcter regional és també la seguida a ràdio i televisió.

Tot i que a l’estudi no s’hi inclouen les peces publicitàries, s’ha analitzat la publicitat protagonitzada per Jesús Vázquez emesa al prime time de Cuatro on s’anunciava la localitat guanyadora del concurs “Juntos Brillamos Más”. Aquest minut va suposar un retorn de 33.000 euros, cosa que pot donar una idea del que generaran les diferents falques que apareixeran al mitjà televisiu durant aquest nadal.

Set pobles a lliça per ser imatge d’una campanya amb tradició

Per ser la imatge nadalenca de Ferrero Rocher, Mojácar ha hagut de superar sis candidates més en dues votacions, sent aquesta l’edició amb més competidores. Al primer tall es van quedar quatre aspirants: Cazalla de la Serra (Sevilla), Chinchón (Madrid), Sigüenza (Guadalajara) i Portomarín (Lugo). A la final, la localitat almerienca va superar en vots Aínsa (Osca) i Santillana del Mar (Cantàbria). Durant el procés d’elecció personalitats com David Bisbal, Juanma Moreno, Isabel Jiménez o Carlos Herrera van mostrar suport a la candidatura mojaquera.

La campanya “Junto Brillamos Más” ja s’ha convertit en un dels clàssics del Nadal. Amb aquesta, la campanya de Ferrero Rocher compleix nou edicions en què ja han estat protagonistes: Astorga (Lleó), Guadalupe (Càceres), Morella (Castelló), Pobla de Sanabria (Zamora), Rubielos de Mora (Terol), Valderrobres ( Terol) i Peníscola (Castelló). Precisament, el municipi llevantí ha estat el que ha apadrinat la candidatura de Mójacar.

La marca promotora, Ferrero Rocher, busca amb aquesta campanya fer-se un lloc al competit espai publicitari nadalenc utilitzant una fórmula que aconsegueix generar expectació i implicació per part dels pobles candidats sense necessitat d’un espot. És una campanya interactiva que comença mesos abans del nadal i que involucra l’audiència amb un procés de votacions a través de la seva pàgina web que alhora aconsegueix una forta mobilització a les xarxes socials per captar el vot.

Els primers resultats d’aquesta iniciativa donen xifres falagueres, cosa que fa preveure que el seu impacte final serà força important, cosa que Simbiu informarà després de l’època nadalenca.

Simbiu

Simbiu és una consultora de comunicació amb més de 25 anys d’experiència al mercat espanyol. Actualment compta amb una àmplia gamma de serveis orientats a la millora de la comunicació d’empreses, entitats o organitzacions, com ara escolta activa (monitoreig de mitjans o clipping), anàlisi de comunicació o estudis de reputació digital.

Informació i Foto: Alberto Gomez

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: