Mireia Ventura destaca en la UJI que “el consum de noves substàncies psicoactives en Espanya es baix”

Informació i Foto: http://www.uji.es

«El consum de noves substàncies psicoactives és Espanya és baix» ha assegurat Mireia Ventura, doctora en Farmàcia i responsable del servei d’anàlisi d’ABD Energy Control, durant la jornada organitzada per l’Institut Universitari de Plaguicides i Aigües de la Universitat Jaume I dedicada a les «Noves substàncies psicoactives».

Segons les dades obtingudes per ABD Energy Control el vuit per cent de les substàncies analitzades es correspon a aquest nou grup que, si bé no ha vist incrementat el seu consum durant els últims deu anys, sí que ha vist créixer considerablement el nombre de substàncies diferents trobades . «Per això-ha comentat Mireia Ventura- és important informar i conscienciar els consumidors sobre els perills d’aquestes noves substàncies».

Ventura ha explicat que el major problema que hi ha és l’adulteració de substàncies com l’èxtasi, la catinona, l’LSD o la ketamina, perquè «el consumidor no coneix exactament la seva composició i pot prendre erròniament una dosi que excedeixi el resultat esperat». D’acord a les dades que disposen, la tendència del consum d’aquestes noves substàncies psicoactives varia depenent del país que es tracti. Al nord europeu, per exemple, hi ha més consum d’opiacis i sintètics, mentre que a Espanya els consumidors es decanten per la catinona o els estimulants.

ABD Energy Control un projecte de l’ONG Associació Benestar i Desenvolupament que ofereix informació, assessorament i formació sobre drogues amb el propòsit de disminuir els riscos del seu consum. El seu àmbit d’actuació és estatal i compta amb delegacions a les comunitats autònomes d’Andalusia, Catalunya, Illes Balears i Madrid. Analitza les mostres d’estupefaents facilitades per consumidors de tot Espanya per conèixer la veritable composició de les substàncies adquirides i hàbits dels consumidors.

L’objectiu de la jornada organitzada per l’IUPA ha estat difondre els coneixements adquirits en el projecte NPS Euronet «Identificació i avaluació de noves substàncies psicoactives: una xarxa de treball europea». El projecte és un estudi col·laboratiu de dos anys liderat per l’Institut de Recerca Farmacològica Mario Negri (Milà, Itàlia) i cofinançat per la Unió Europea en què participen diversos centres de recerca i universitats de Portugal, Espanya i Itàlia.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: