Mireia Mollà trasllada a l’Associació de Flors i Plantes els detalls de les ajudes de 2,4 milions d’euros a el sector

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha traslladat a l’Associació de Flors i Plantes de la Comunitat Valenciana (ASFPLANT) els detalls de les ajudes de 2,4 milions d’euros que l’Administració autonòmica ha posat en marxa per a aquest sector, en el qual la crisi sanitària ha fet perdre la campanya de planta ornamental i flor tallada d’aquest any.

Mollà ha incidit en els danys d’un sector marcat per l’estacionalitat i que, a la Comunitat Valenciana, representa el 35% de la superfície i el 19,2% de producció estatal.

La consellera, que ja va remetre una carta a el ministre d’Agricultura reclamant mesures de suport als productors, ha recordat el seu compromís i que el seu departament ja ha posat en marxa unes primes als vivers que oscil·len dels 1.000 als 3.500 euros per hectàrea.

Els fons propis destinats no són l’única mesura de la Conselleria, que manté la necessitat que la Comissió Europea faci servir el fons de reserva de la Política Agrària Comuna per a “adoptar mesures excepcionals i urgents de rescat”, ha assenyalat Mollà.

“Unes mesures per afavorir la recuperació que han de acompanyar d’altres estatals per dotar de liquiditat als productors i les empreses”, segons Mollà.

“Insto el ministre Luis Planas a reprendre les propostes que li vaig fer arribar ia aprovar un decret amb ajudes, línies de crèdit a través de l’ICO a interès zero, rebaixes tributàries en les cotitzacions de la Seguretat Social i compensacions de l’Entitat d’Assegurances Agràries amb Per tal de pal·liar la difícil situació en què es troben les explotacions, vivers, cooperatives i totes les famílies que viuen d’elles “, ha afegit la consellera.

Mireia Mollà ha comunicat als representants de ASFPLANT que la Comunitat Valenciana ha unit les seves reivindicacions a les d’altres cinc comunitats autònomes: Andalusia, Múrcia, Canàries, Catalunya i Galícia.

“Els mesos de març a maig concentren fins al 80% de les vendes de el sector”, ha assenyalat la consellera. Falles, Setmana Santa, Dia de la Mare, Fira d’Abril o Creus són només algunes de les festes que s’han suspès o ajornat i, donada la irrupció sobtada de l’emergència, s’ha fet impossible prevenir el seu impacte.

Les comunitats, en el seu escrit a el ministre d’Agricultura, han argumentat el valor afegit i la càrrega tecnològica d’aquests operadors, a el mateix temps que han advocat per desenvolupar campanyes de promoció que promoguin la compra de flors i plantes com un bé essencial i que fomentin el seu consum tot l’any, més enllà de festes i efemèrides.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: