Política

Mireia Mollà trasllada a el ministre d’Agricultura les demandes de el sector oví i cabrum de la Comunitat Valenciana

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha enviat una carta a el ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, en què trasllada les demandes de el sector oví i cabrum de la Comunitat Valenciana derivades de l’ estat d’alarma provocada per la crisi sanitària de COVID-19.

En la missiva, Mollà destaca que el tancament de canal Horeca (que presta subministrament als establiments d’hostaleria, hotels, cafeteries, etc.) per la crisi sanitària està provocant importants pèrdues econòmiques a les persones que produeixen i distribueixen productes d’oví i cabrum .

La consellera explica que, el tancament d’aquest canal de recepció de la part de la carn o llet (transformada o no) que produeixen les persones ramaderes, juntament amb l’obligat confinament, provocarà que no es puguin vendre aquestes produccions durant el període de Setmana Santa i Pasqua, període habitual de grans vendes d’aquest sector.

Mollà ha fet referència al fet que la baixada de vendes de el sector “pot afectar el compliment dels requisits per al cobrament de l’ajuda associada per a aquestes explotacions dels ajuts directes de la PAC, tant en la campanya 2019 com de la campanya 2020, si aquesta situació s’allarga en el temps “.

En aquest sentit, i amb l’objecte d’evitar perjudicis majors, la titular d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica sol·licita a el Govern d’Espanya poder anul·lar d’ofici a les persones ramaderes de complir, durant el període de crisi, alguns requisits , com l’exigència de tenir un llindar mínim de moviments de sortida de l’explotació de 0,6 bens, per animal elegible en el període comprès entre l’1 de juny de 2019 i el 30 de maig de 2020.

Un altre dels requisits a eliminar seria el referent a comptar amb un llindar de venda de llet caprina de 200 litres i venda de llet ovina de 80 litres, per animal elegible en el període comprès entre l’1 de juny de 2019 i el 30 de maig de 2020.

Aquesta última mesura té per objectiu ajudar els ramaders de llet ovina i caprina, que es veuen així mateix afectats per la difícil situació que travessen les formatgeries artesanes, que principalment venen i distribueixen a canals curts de comercialització, i que estan veient reduïdes les seves vendes significativament .

En aquest sentit, a la baixada de les vendes se suma que deixar d’extreure llet és “un condicionant que pot portar a perdre per incompliment el cobrament de les ajudes pertinents”.

Per tot això, la consellera conclou les seves propostes afegint que, en el cas que s’allargui la situació actual, es puguin ampliar aquestes demandes a el període comprès entre l’1 de juny de 2020 i el 30 de maig de 2021.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint