Mireia Mollà insta el Govern a incloure en el debat de la nova PAC les particularitats de l’agricultura valenciana

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha instat el Govern a incloure les particularitats pròpies de l’agricultura valenciana en la proposta de la nova Política Agrícola Comuna (PAC) 2021-2027 que s’està debatent en el si de la Unió Europea.

“És el moment d’assegurar els recursos perquè l’agricultura valenciana pugui sobreviure i treballar amb dignitat i el moment que el Govern introdueixi, en el debat de la PAC, els elements necessaris perquè Europa tingui en consideració les particularitats pròpies de l’agricultura valenciana “, ha assenyalat Mollà abans d’entrar al Consell Consultiu de el Ministeri d’Agricultura per a Assumptes Comunitaris, que s’ha celebrat a Madrid.

La consellera ha defensat que la PAC contempli mesures compensatòries perquè el sector pugui abordar la reconversió cap a una agricultura més sostenible i suportar la integració de paràmetres climàtics d’una manera segura i viable en termes de despesa i costos, sobretot en el territori valencià.

“Hem reclamat que com a mínim es mantinguin els recursos actuals”, ha explicat Mollà preguntada per possibles retallades i ha argumentat que una hipotètica reducció de fons significaria, en la pràctica, “fer una retallada sobre els propis objectius de la Unió Europea de lluita contra el canvi climàtic “.

COP25

La consellera també ha participat en la conferència sectorial convocada pel Ministeri de Transició Ecològica per explicar els detalls de la propera cobreix de el clima que es celebrarà a Madrid entre el 2 i el 13 de desembre.

En aquest sentit, Mollà ha anunciat que la Conselleria estarà implicada en la pròpia cimera ia més donarà suport activitats complementàries a la Comunitat Valenciana per a traslladar el debat a altres territoris de l’Estat espanyol.

“Ajudarem a col·lectius, entitats, ONG, empreses, universitats i a el sector de l’administració pública a participar a la discussió i en els reptes de la COP25 que són també els reptes comuns dels propers anys”, ha assegurat la consellera.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: