Mireia Mollà expressa el seu rebuig frontal a l’acord de pesca de la UE que suposa noves retallades a les jornades de treball per a la flota mediterrània

La conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica mostra el seu rebuig més absolut a l’acord que regula els drets de pesca per al 2022 aconseguit la matinada passada per la Comissió Europea i els vint-i-set Estats membres, un acord que implica una reducció del 6 % dels dies de pesca per a la flota mediterrània.

La consellera Mireia Mollà acusa l’Executiu comunitari de mostrar “una falta de sensibilitat tan alarmant com intolerable cap a la realitat del sector pesquer que treballa a les costes mediterrànies i el comportament i el compromís de les quals per salvaguardar els recursos marins és exemplar”.

A més, la màxima responsable de la conselleria recorda que a aquesta nova retallada aprovada per Brussel·les per a l’any que ve se sumen els que ja es van decretar per als exercicis corresponents a 2020 i 2021” i que en conjunt suposen una reducció dels dies treballats del 17,5%”.

“Per tant -afegeix Mireia Mollà- no és de pretendre pretendre que la flota mediterrània segueixi reduint la seva activitat, sobretot quan no hi ha raons objectives que avalin aquestes disposicions”. En aquest sentit la consellera subratlla que “cal garantir la sostenibilitat econòmica del sector, perquè si la Comissió no ofereix les condicions adequades tampoc hi haurà sostenibilitat de cap altra classe”.

També el secretari autonòmic d’Agricultura, Roger Llanes, s’ha mostrat molt crític “davant aquest nou i immerescut càstig de Brussel·les als pescadors de la Mediterrània, uns professionals que han estat pioners en l’aplicació de mesures per salvaguardar els recursos pesquers i la flota dels quals, no ho oblidem, és la que més temps ha estat aplicant les parades biològiques i la que ha abastat més superfície marina protegida”.

Llanes ha indicat que “el ministeri d’Agricultura ha estat treballant per impedir que prosperessin a Brussel·les aquestes mesures que afecten la Mediterrània i, de fet, ja hi ha expressat la seva oposició, però lamentablement la resta de països amb interessos pesquers en aquestes mateixes zona no s?han sumat a la posició espanyola”.

El sector pesquer valencià està compost per 549 embarcacions, proporciona ocupació directa a més de 3.000 pescadors i el seu valor anual de facturació ronda els 90 milions d’euros.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: