Mireia Mollà es reuneix amb la vicepresidenta segona del Govern per parlar de feina verda

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, juntament amb la secretària autonòmica de Transició Ecològica, Paula Tuzón, ha mantingut una reunió amb la vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball, Yolanda Díaz, sobre les oportunitats associades a les polítiques verdes i als nous jaciments docupació.

Mollà i Díaz han mostrat “plena sintonia” durant la trobada que ha tingut lloc a la seu del Ministeri de Treball. Després de la reunió, que ha durat una hora i mitja, la consellera i la vicepresidenta s’han agraït mútuament la complicitat i la feina compartida per a la construcció d’una sòlida oportunitat d’ocupació.

Ambdues dirigents han coincidit en l’ocasió que ofereix la transició ecològica per a “la feina qualificada, la formació professional i l’ocupació per a un sector jove, que necessita noves expectatives laborals i oportunitats al nostre territori”.

Les polítiques de transició ecològica i energètica a la Comunitat Valenciana generaran, d’acord amb les previsions, un increment net d’uns 25.000-35.000 llocs de treball a l’any, una pujada de l’1,5% sobre la dada d’afiliats al tancament del 2021, segons la Conselleria.

“Hem redactat el Pla Valencià Integrat d’Energia i Canvi Climàtic 2030 i volem conèixer els plantejaments del Govern per ser aquesta Comunitat que lideri la creació de llocs de treball en aquesta transició ecològica que hem d’activar a tots els sectors i en què la innovació i la ciència formaran part del dia a dia del nostre sistema productiu”, ha subratllat Mollà.

La vicepresidenta segona del Govern, durant el transcurs de la reunió, ha traslladat la responsabilitat d’apostar per aquestes fonts de treball de qualitat, futur i assentat al territori que, a més, podrà generar un impacte positiu en el conjunt del territori i equilibrar el desenvolupament, també a l’entorn rural.

Per part seva, el Pla Valencià Integrat d’Energia i Canvi Climàtic (PNIECC) analitzarà els impactes distributius i de gènere per “assegurar que l’increment de la producció i renda repercuteixi positivament en la igualtat i la transició justa”, ha explicat Mollà.

A la Comunitat Valenciana, el camí de la transformació ja compta amb exemples de referència: “El fet que Volkswagen hagi elegit Sagunt és un detonant que la Generalitat vol fer un nou teixit productiu, vol enfortir la indústria, vol fer la reconversió, vol tenir innovació, ciència, tecnologia, etc. per fer de motor que lideri al conjunt d’Espanya la transició ecològica”, han assenyalat les responsables polítiques.

Les estimacions que maneja la Conselleria de Transició preveuen la creació de fins a 30 llocs de treball nous per cada milió d’euros invertit. En el cas del PIB, la relació és de 2 euros daugment per cada euro dinversió.

Així, inversions de la Generalitat com el pla Municipis a Xarxa, dotat amb 20 milions d’euros, generarien almenys 600 llocs de treball. La consellera ha destacat els principals jaciments d’ocupació que encapçalen les inversions en renovables, seguida d’altres mesures de transició energètica com l’abandonament de combustibles fòssils, el desenvolupament de comunitats energètiques i l’eficiència i l’estalvi d’energia.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: