Mireia Mollà anuncia que el conjunt de sol·licituds d’ajuts de el sector vitivinícola supera els 5,5 milions d’euros

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha expressat el seu suport a el sector vitivinícola, que ha patit greus pèrdues pel tancament de canal Horeca motivat per la crisi sanitària, durant la visita a l’Institut Tecnològic de Viticultura i Enologia de Requena ia l’Oficina Comarcal al municipi.

Mollà, que també ha mantingut una reunió amb representants de la Denominació d’Origen Utiel-Requena, ha anunciat que el conjunt de sol·licituds de el sector vitivinícola de la Comunitat per accedir a les ajudes extraordinàries supera els 5,5 milions d’euros.

El Reial decret 557/2020, de 9 de juny, pel qual s’adopten mesures extraordinàries en el sector de el vi per fer front a la crisi causada per la pandèmia de COVID-19, incloïa una modificació de l’PASVE 2019-2023 (programa de suport a el sector vitivinícola espanyol) per habilitar fons en tres mesures excepcionals: la destil·lació de crisi (amb una dotació de 65,50 milions d’euros); l’emmagatzematge privat de vi (amb 15.040.000 d’euros); i la verema en verd (amb 10,0 milions d’euros, en aquest cas en dues anualitats, 2020 i 2021).

La consellera ha explicat que el balanç provisional d’expedients és de 220 sol·licituds de collita en verd, que sumen aproximadament 1.480 hectàrees de vinya, 13 d’emmagatzematge privat, que acumulen prop de 138.000 hectolitres de vi, tots amb Denominació d’Origen Protegida (DOP) i una sol·licitud registrada de destil·lació de crisi amb contractes que acumulen prop de 80.000 hectolitres, tots ells amb DOP (denominació d’origen protegida).

“Les sol·licituds presentades han superat les previsions”, ha assenyalat Mollà. A partir del 17 de juliol es coneixerà la distribució de les ajudes després de l’prorrateig efectuat pel Ministeri d’Agricultura.

La Conselleria ha assenyalat que, a l’igual que va passar amb el termini de presentació dels ajuts, la tramitació exigeix ​​una gran agilitat per poder realitzar la major part dels pagaments abans del pròxim 15 d’octubre.

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: