Mireia Mollà anuncia l’elaboració del I Pla Estratègic Valencià de la Dona Rural

La consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, anuncia l’elaboració d’el I Pla Estratègic Valencià de la Dona Rural, un text que ha de contemplar totes aquelles mesures i accions a desenvolupar, en l’àmbit de les nostres competències, per promoure la igualtat efectiva de dones i homes en el nostre entorn rural.

Mollà ha fet aquest anunci durant la seva participació en l’obertura de l’V Fòrum de Dones Agroprofesionales un espai de “veu i visibilitat”, que acull la ciutat de València per segon any consecutiu.

L’esmentat Pla serà un full de ruta basada en “la promoció, la formació, l’impuls a la corresponsabilitat i les mesures necessàries per facilitar la presència de dones en els òrgans de decisió i en la titularitat d’explotacions i empreses de el sector agroalimentari”, ha explicat la consellera.

El Servei de Promoció de la Dona en l’Àmbit Rural, de recent creació i adscrit a la direcció general de Desenvolupament Rural, articularà aquesta eina de planificació. La posada en marxa d’aquest servei compleix així amb el compromís adquirit pel departament que dirigeix ​​Mireia Mollà per a “visibilitzar a les dones de l’món rural, afavorir la seva participació en la presa de decisions i potenciar el seu accés a la titularitat de les explotacions”.

“La jornada d’avui ha estat convocada sota el lema ‘El futur té nom de dones rurals’. I crec que efectivament, només incorporant a les dones en igualtat de condicions i drets en el món rural, el futur dels nostres pobles serà viable” , ha reivindicat Mollà.

En aquest sentit, ha recordat la dedicació i lliurament de les dones en l’àmbit rural el treball ha estat, en termes generals, “invisible, no remunerat i, en conseqüència, mai contemplat per les estadístiques”.

La consellera ha reconegut la “carrera de fons que implica la igualtat efectiva entre dones i homes” així com “el treball diari per garantir el futur i viabilitat d’una societat rural plural, equitativa i justa”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: