Miguel Mínguez: “Treballarem per impulsar l’Atenció Primària, reforçar la Salut Mental i millorar les infraestructures”

El nou conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha rebut les competències de la cartera de Sanitat de mans de la seva antecessora, Ana Barceló, que ha ocupat el càrrec com a consellera des del juny del 2018.

Durant la seua intervenció, Miguel Mínguez ha destacat que se centrarà a “treure endavant la major reforma de la sanitat pública valenciana des que es van assumir les competències”. “Estem en una etapa crucial, de postpandèmia, que ens ha de servir per posar les bases i implantar una nova sanitat que atengui i doni resposta a les necessitats del present i del futur”, ha afegit.

Per això, el nou titular de Sanitat ha explicat les línies de treball en què té previst centrar tots els esforços, i ha manifestat: “Treballarem intensament per impulsar el nou model d’Atenció Primària, reforçar l’àrea de la salut mental, millorar les infraestructures sanitàries, i treballar per i per als professionals, ja que són la peça fonamental del sistema sanitari”.

Així mateix, Mínguez ha volgut posar en relleu la feina impecable realitzada per Barceló en la seva etapa com a consellera i durant aquests anys de pandèmia, i li ha dirigit unes paraules d’agraïment. “Han estat anys molt durs en què t’has deixat la pell, una cosa del que tots som conscients i del que sóc testimoni directe des de la meva faceta de metge, docent i investigador”, ha indicat Mínguez, i ha afegit: “el resultat d’aquest esforç i aquesta dedicació ha estat una gestió de la pandèmia i de la campanya de vacunació modèlica”.

D’altra banda, s’ha dirigit al president de la Generalitat, Ximo Puig, a qui ha mostrat el seu agraïment “per la confiança i donar-me l’oportunitat de treballar per la sanitat valenciana”.

Línies de treball a Sanitat

El nou titular del departament de Sanitat ha explicat que s’inicia una nova etapa després de la pandèmia, per la qual cosa les línies de treball se centren a consolidar i aprofundir en un nou model de sanitat, donant impuls al camí que s’ha començat a recórrer a els darrers mesos.

Per això, la finalitat és impulsar el nou model d’Atenció Primària, aprovat recentment, i que preveu més recursos, més personal, un nou enfocament assistencial i una reorganització administrativa. Segons ha indicat Mínguez, “l’objectiu és comptar amb una Atenció Primària més resolutiva, eficient i propera”.

D’altra banda, el conseller ha assenyalat que “atendrem les necessitats que posen de manifest la pandèmia, com és atenció a la salut mental, i el reforç dels recursos de Salut Pública”.

Així mateix, Mínguez ha volgut posar en relleu la importància de tots i cadascun dels treballadors que formen part del sistema públic sanitari, i ha destacat “l’esforç, entrega i dedicació que han demostrat durant la pandèmia”. Per això, “la nova sanitat ha de ser posada pels treballadors i per la qualitat de l’ocupació pública, ja que són la peça fonamental de la sanitat”.

En aquest sentit, cal destacar que la Conselleria de Sanitat ha creat 6.000 places estructurals, de les quals ja s’han començat a ocupar 5.100 places, i s’està reforçant la qualitat de l’ocupació pública amb la posada en marxa de processos selectius que preveuen gairebé 22.000 places.

Finalment, Miguel Mínguez ha subratllat la importància de millorar les infraestructures sanitàries i de comptar amb noves tecnologies d’última generació als hospitals i als centres de salut. Per això, ha assenyalat que “hem d´aprofitar l´arribada dels fons europeus i l´augment del pressupost d´inversions per donar un impuls al Pla d´Infraestructures Sanitàries”.

Finalment, ha assenyalat la importància d’establir línies de col·laboració amb totes les persones i entitats que tenen un paper actiu a la sanitat pública valenciana per poder dur a terme el repte de millorar el sistema sanitari. “Aquest és un repte col·lectiu i, per això, compto amb la vostra col·laboració”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: