Miguel Mínguez presenta el projecte del nou Centre de Salut Sequiol de Castelló de la Plana i anuncia l´inici de les obres abans d´un mes

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha presentat el projecte de construcció del futur Centre de Salut Sequiol de Castelló de la Plana, les obres del qual s’iniciaran a mitjans del mes d’abril. Així ho ha anunciat després de fer aquest matí una visita al local que albergarà aquestes noves instal·lacions.

El nou Centre de Salut Sequiol, que s’ha adjudicat per un valor de 2.048.475,86 euros, es convertirà en el dotzè centre de salut amb què comptarà la ciutat de Castelló de la Plana i tindrà una dotació assistencial de set consultes mèdiques , sis consultes d’infermeria i una polivalent; una consulta de pediatria, una altra d´infermeria pediàtrica i una tercera que podrà tenir diferents usos. A més, també comptarà amb una àrea d’extraccions i tractaments, una altra destinada a Treball Social i les preceptives zones administratives, de recepció i de magatzem.

El conseller ha presentat avui el projecte de construcció del centre que es realitzarà sobre una superfície total de 896,50 m2 a diversos locals ubicats a l’avinguda Borriana cantonada amb el carrer Herrero de la ciutat.

Amb aquesta nova ubicació, la ciutadania comptarà amb gairebé el triple d’espai assistencial que amb l’antic consultori Constitució i rebrà més dotació de serveis en passar de ser un consultori a un centre de salut, per la qual cosa tindrà més consultes i més personal sanitari ”, ha explicat Miguel Mínguez.

Vuit mesos d’execució

La durada estimada de les obres, segons recull el plec de licitació, és de 8 mesos des de l’inici dels treballs, previst abans d’un mes.

El conseller de Sanitat ha estat acompanyat per la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés; el director general d´Alta Tecnologia, Inversions i Infraestructura, Jaime Peris, i la directora general d´Assistència Sanitària, María Amparo García Layunta.

També hi han estat presents el director territorial de Sanitat a Castelló, Edelmiro Sebastián, i el gerent del Departament de Salut de Castelló, Ricardo Tosca, juntament amb la resta de membres de l’equip directiu: el director econòmic, Domingo Javier Fabra; la directora mèdica d’Atenció Primària, Raquel Tena; la directora d´Infermeria d´Atenció Primària, Immaculada Fabregat; el cap de zona bàsica i coordinador mèdic, Fernando Royo, i la coordinadora d’Infermeria, Amparo Esplugues. L’acte també ha comptat amb l’assistència de representants de la corporació municipal i d’associacions veïnals.

Altres inversions al departament de salut

El futur Centre de Salut Sequiol de Castelló de la Plana és una de les inversions previstes al departament de l’Hospital General Universitari de Castelló, on s’han executat inversions que pugen a 31.502.838,4 euros des del 2015.

A més, per al 2023, s’han pressupostat 13,4 milions euros per a l’Hospital, amb una inversió en l’ampliació i la reforma del Servei d’Urgències o l’ampliació del bloc quirúrgic, i 3,9 milions d’euros més per a Atenció Primària.

A tecnologia sanitària, el departament ha rebut, a través del Pla d’Inversió en Equips d’Alta Tecnologia (INVEAT), equipament valorat en 3.223.440 euros. El muntant total es desagrega en 2 ressonàncies magnètiques per valor de 2.069.100 euros i 2 TAC (1.154.340 euros).

Els treballs d’adequació de les sales del soterrani per albergar les dues noves ressonàncies ja s’han acabat, i el muntatge de la primera màquina s’inicia aquesta setmana. Per no interferir ni interrompre el servei, s’ha planificat desmuntar-la i reemplaçar-la i, finalitzat aquest procés, repetir la mateixa operació amb la segona.

Paral·lelament, s’estan executant els treballs d’adequació per instal·lar-hi el segon TAC (el primer ja està en funcionament) i un nou angiògraf, el més avançat d’Europa.

Les obres es desenvolupen segons els terminis marcats, de manera que els equipaments podrien arribar aquest mateix mes oa començament d’abril. S’estan realitzant a les antigues sales de Rehabilitació, annexes al Servei de Radiologia, per la qual cosa el Servei de Radiologia es veurà ampliat amb aquests nous equips.

A més, en els darrers mesos, també s’ha instal·lat el robot Da Vinci que permet l’assistència quirúrgica robotitzada a un total de 300 pacients a l’any a les especialitats d’Urologia, Cirurgia General, Ginecologia i Otorinolaringologia, entre d’altres.

A tota la Comunitat Valenciana, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública està executant obres per més de 400 milions d’euros, davant dels 12 que es van invertir el 2015

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: