Metrovalencia oferirà en els seus principals estacions informació en temps real sobre l’aforament dels trens en circulació

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) oferirà informació en temps real sobre l’aforament dels trens en circulació en les principals estacions de la xarxa de Metrovalencia, a través de pantalles situades als vestíbuls d’accés.

Aquesta mesura, encara en proves, es preveu que comenci a funcionar de manera regular en les pròximes setmanes. Un cop en funcionament possibilitarà establir, en cas de necessitat, una limitació d’accés a aquells trens de la xarxa de Metrovalencia que puguin superar el nombre de viatgers, prèviament fixat a el pas de cada estació.

Les 24 pantalles s’han instal·lat a les estacions de Colom, Xàtiva, Àngel Guimerà, Machado, Benimaclet, Facultats, Albereda, Avinguda del Cid, Torrent Avinguda, Patraix, Jesús, Plaça Espanya, Nou d’Octubre, Mislata, Amistat-Casa de la Salut, Aiora i Beniferri.

Aquesta actuació, segons ha explicat la directora d’Igualtat, Accessibilitat, Seguretat i Relacions Institucionals de FGV, Anaïs Menguzzato, “s’emmarca dins de les diferents accions desenvolupades per FGV en els últims mesos per garantir la seguretat dels usuaris i usuàries dels nostres serveis de transport públic “.

Control d’aforament

Les dades que s’analitzen parteixen d’una estimació prèvia sobre l’aforament de tots i cadascun dels trens de Metrovalencia en les condicions actuals, ja que la limitació ve determinada per la capacitat d’ocupació dels combois i no de les andanes de les estacions , en els quals es recomana distribuir-se al llarg dels mateixos seguint les indicacions senyalitzades a terra, així com guardar distància amb altres persones.

FGV realitza des de fa mesos recomptes regulars de viatgers i viatgeres mitjançant tècniques “big data”, amb vista a establir l’adequació d’aforaments, amb una fiabilitat superior a l’80%. El següent pas està sent la comptabilització mitjançant les càmeres de l’interior de les unitats, amb les quals s’obté una fiabilitat de l’97%.

Mesures de prevenció i recomanacions

“El control d’accés es suma a les mesures ja aplicades per FGV per evitar la propagació de l’coronavirus. Juntament amb l’obligació d’utilitzar mascareta en tots els desplaçaments en transport públic, s’ha reforçat el dispositiu de vigilància propi i en col·laboració de les forces de seguretat “ha assenyalat Menguzzato.

A més des de fa mesos, l’empresa pública ha instal·lat dispensadors de gel hidroalcohólico en els accessos a les principals estacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, ia l’interior de les unitats.

Com a part d’aquestes mesures, FGV va realitzar el passat mes de juny un estudi per determinar la presència de COVID-19 en les instal·lacions i trens de Metrovalencia i TRAM d’Alacant que va oferir resultats negatius. L’Institut d’Agroquímica i Tecnologia d’Aliments (IATA), que depèn de el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) de l’Ministeri de Ciència i Innovació, va desenvolupar aquesta anàlisi que es repetirà de nou.

Com a mesures preventives FGV aconsella evitar en la mesura possible ocupar el passadís central de trens i tramvies, per tal de permetre el lliure desplaçament interior per pujar o baixar i, encara que els vehicles i instal·lacions de FGV es desinfecten regularment, rentar-se les mans després d’utilitzar el servei de transport.

Al seu torn, es recomana que a les andanes, durant l’espera, cal ocupar els espais buits en tota la seva longitud per mantenir la màxima separació amb altres persones, tal com està indicat a terra amb la nova senyalització.

Des FGV s’informa també que la compra de títols de transport a les estacions es realitza exclusivament amb pagament per targeta de crèdit o en les màquines de venda automàtica i que, temporalment, les gestions d’objectes perduts, reclamacions i suggeriments es poden realitzar a través de la pàgina web o l’aplicació (descàrrega a Google Play oa Apple Store).

A les estacions, els viatgers i les viatgeres poden contactar amb el personal d’Atenció a l’Client de FGV a través dels intèrfons situats en vestíbuls i andanes.

 

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: