Metrovalencia circularà de manera ininterrompuda en Sant Joan i oferirà més de 225.000 places de metre i tramvia per a facilitar la mobilitat

Metrovalencia oferirà serveis especials en totes les seves línies durant la nit de Sant Joan, del dijous 23 al divendres 24 de juny (festiu), de manera ininterrompuda per a facilitar els nombrosos desplaçaments que es produiran aquesta nit en direcció a les platges.

L’oferta de serveis especials des de les 21 hores del dia 23 de juny a les 7 hores del dia 24 de juny la componen un total de 170 metres i 259 tramvies, amb capacitat per a 180.000 places, la qual cosa, unit a les circulacions des de les 21 hores fins a la finalització del servei ordinari, superen àmpliament les 225.000 places. Els serveis especials programats realitzaran 4.468 quilòmetres (2.911 de metre i 1.557 de tramvia).

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha valorat el servei especial programat per la Generalitat, a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV). En aquest sentit, ha destacat “l’esforç organitzatiu de l’empresa pública per a prestar servei les 24 hores i facilitar així una mobilitat segura, còmoda i sostenible”.

D’altra banda, ha recordat que, segons l’actual normativa sanitària, “l’ús de la màscara serà obligatori a l’interior del transport públic, en trens i tramvies” i ha assenyalat que “s’ha programat un reforç de personal de seguretat que suposarà la presència de 75 professionals més, i un reforç del personal de neteja”.

Les línies de tramvia seran les que més es reforcin, atès que són les que més a prop arriben al districte marítim de la ciutat. D’aquesta manera, en les línies 4 i 6, en el seu tram comú des de la parada de Trinitat fins a la de Platja Malva-rosa, tindran freqüències de cinc minuts des de les 20.30 hores a les 00.00 hores.

A partir de la mitjanit, les freqüències s’aniran adaptant a les necessitats de les diferents franges horàries, amb unes freqüències que oscil·len entre els 5 minuts en els trams comuns centrals, 10 minuts a Entroncament, entre 10 i 20 minutos fins a Tossal, Marítim, Neptú i Vicent Andrés. Estellés i finalment 40 minuts en el tram Vicente Andrés Estellés-Mas del Rosari.

La Línia 8 (Marítim-*Neptú) passarà per les seves parades cada vint minuts durant tota la nit.

En la nova Línia 10, Alacant Natzaret, es prestarà servei igualment durant tota la nit amb tramvies Alacant-Natzaret cada 40 minuts i Alacant-Ciutat Arts Ciències/*Justícia cada 40 minuts, aconseguint així una freqüència de 20 minutos entre Alacant i Ciutat Arts Ciències/*Justícia.

Aquest és el servei que es prestarà durant tota la nit fins a enllaçar amb el servei diürn del dia 24 de juny.

Serveis especials en el metre

Pel que respecta al metre, totes les línies tindran serveis especials durant tota la nit, però amb diferents freqüències i destins. D’aquesta manera, les Línies 3 i 9 es reforçaran en el tram Avinguda del Cid-Alboraia Peris Aragó fins a mitjanit amb trens cada deu minuts, 30 minuts a Riba-roja de Túria i 40 minuts a Rafelbunyol.

Les línies 5 i 7, fins a la 1.00 hores, tindran circulacions cada 10 minuts en el tram comú entre Colón i Marítim, com a resultat de la combinació de trens a Marítim cada 20 minutos des de Torrent Avinguda i Aeroport.

Des de mitjanit fins a l’inici del servei de l’endemà, les Línies 3 i 9 tindran unitats cada 20 minutos entre Avinguda del Cid i Alboraia Peris Aragó, a més de circular durant la nit dos trens a Rafelbunyol i dos a Riba-roja de Túria. Les Línies 5 i 7, des de la 1 h fins a la primera circulació de l’endemà, circularan cada 20 minutos entre Colón i Marítim, en passar trens a Marítim Serradora cada 40 minuts, tant des de Torrent Avinguda com des de Aeroport.

Quant a les línies 1 i 2, mantindran, fins a mitjanit, freqüències de 10 minuts en el trajecte comú d’Entroncament-València Sud i cada 30-40 minuts cap a o des de Seminari, Paterna i Torrent.

Des de la mitjanit i fins a les 2 hores, els trens circularan cada 20 minutos entre Entroncament i València Sud i cada 30-40 minuts cap a o des de Seminari, Paterna i Torrent, a més d’una circulació addicional cap a Picassent, Líria i Bétera.

Des de les 2 hores fins a l’inici del servei de l’endemà, les unitats circularan cada 30-40 minuts entre Torrent i Entroncament i cada 40 minuts cap a o des de Seminari i Paterna.

El servei de l’Oficina d’Atenció al Viatger (OAV) i el telèfon gratuït 900 46 10 46 funcionaran tota la nit i tot el servei especial planificat ha estat coordinat amb la Policia Autonòmica i Local.

Els horaris es poden consultar en la pàgina web Metrovalencia i en el telèfon gratuït d’informació i Atenció al Client 900 46 10 46, així com obtenir informació en @metrovalencia i en facebook/*metrovalencia.fgv, a més de l’App oficial de Metrovalencia.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: